Nieuws - meest recent

Op maandag 21 juni opent de bibliotheek opnieuw de deuren voor spontaan bezoek, maar dat zal nog steeds aan tal van voorwaarden verbonden zijn. Wie liever nog niet tussen de boeken komt snuisteren, kan z’n leesvoer nog steeds op voorhand bestellen en afhalen. De reservatie van boekenpakketten blijft namelijk ook nog mogelijk.

In Berlaar wordt momenteel hard gewerkt om de weginfrastructuur voor de inwoners te verbeteren. Hoeveel tijd en energie er ook in een goede planning gestoken wordt, planningen blijven steeds afhankelijk van weersomstandigheden, onvoorziene problemen tijdens de werken en dringende herstellingen die plots moeten gebeuren. Zulke zaken zorgen ervoor dat er geschoven moet worden en kunnen voor overlappingen tussen verschillende werken zorgen.

Het Lokaal Loket Kinderopvang Berlaar krijgt vanaf 1 juli digitale versterking. Via het platform opvang.vlaanderen wordt opvang vinden kinderspel. Je vindt er een overzicht van de opvanginitiatieven in Berlaar en kan via het platform meteen een aanvraag indienen.

Verlies je soms het overzicht van je opvangvragen? Ben je het beu om telkens hetzelfde formulier in te vullen?

Provincie Antwerpen nodigt een zomer lang iedereen uit om mooie, leuke of originele foto’s te maken waarop de serre centraal staat. Met deze fotowedstrijd verruimt het provinciebestuur de blik op glastuinbouw en richten ze de aandacht op de innovatieve en artistieke kanten van de glastuinbouwsector.

Je identiteitskaart steekt sinds begin dit jaar in een nieuw jasje. Niet alleen de buitenkant ziet er anders uit, ook de kaart zelf is vernieuwd. Hierdoor kan je problemen ondervinden met online toepassingen.

In verschillende natuur- en bosgebieden in Vlaanderen ontwikkelen zich momenteel situaties van droogte die zeer snel een acuut risico op brandgevaar met zich kunnen meebrengen. Elk bijkomend risico op brand als gevolg van het maken van vuur of roken in natuur- en bosgebieden moet dan ook vermeden worden.

Vanaf de tweede zondag van juli nemen de kermiskramen in Berlaar-Heikant voor het eerst plaats op het vernieuwde Kardinaal Cardijnplein. Heikermis, één van de bekendste kermissen uit de regio, werd vorig jaar nog geannuleerd, maar kan volgens het Zomerplan van de federale regering deze zomer in aangepaste vorm plaatsvinden. Het lokaal bestuur voorziet daarbij ruimte voor de kermiskramen en terrassen van de horecazaken, maar niet voor de bekende mosseltenten.

Op maandag 7 juni starten er riolerings- en wegenwerken in Hemelshoek in Berlaar. Tijdens deze werken worden er onder meer nieuwe, veilige fietspaden aangelegd tussen Welvaartstraat en Aarschotsebaan. De werken zullen ongeveer een jaar duren.

Om ervoor te zorgen dat er geen proper regenwater meer terecht kan komen in de afvalwaterleidingen die aangesloten zijn op het waterzuiveringsnetwerk, legt Aquafin in de loop van de komende maanden een gescheiden rioleringsstelsel aan in Hemelshoek, tussen Welvaartstraat en Aarschotsebaan.

Vanaf 28 mei gaan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Lier en de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Lier door het leven als Podiumacademie Lier (met vestigingsplaatsen in Berlaar, Boechout, Lint, Malle, Nijlen, Ranst, Zandhoven) en Beeldacademie Lier (met vestigingsplaatsen in Koningshooikt, Boechout, Vremde, Broechem, Emblem, Oostmalle, Westmalle en Pulle (Zandhoven)). De naamsverandering vormt de prelude tot de start van de inschrijvingen aan beide academies op 1 juni.

Van zondag 30 mei tot en met zondag 6 juni 2021 vindt de achtste editie van de Week van de Bij plaats. De campagne moedigt gemeentebesturen, bedrijven en burgers aan zich in te zetten voor een betere leefomgeving voor zowel honingbijen als wilde bijen. Ook Berlaar doet uiteraard weer mee!