Nieuws - meest recent

Ieder jaar worden er tijdens het laatste weekend van januari in heel Vlaanderen tuinvogels geteld. Hang voer uit om vogels te lokken, neem je verrekijker, zet je klaar en… spotten maar!

Een kwartiertje tijdens het weekend van 25 en 26 januari 2020. Dat is alles wat je nodig hebt om mee te doen met het grootste tuinvogelonderzoek in Vlaanderen. Het Vogelweekend is een campagne van Natuurpunt om de toestand van de tuinvogels over de jaren heen te kunnen volgen.

Zo tel je mee tijdens Het Grote Vogelweekend

Op zaterdag 13 juni is het opnieuw Roefeltijd! De Berlaarse kinderen tussen 6 en 12 jaar én de kinderen die in Berlaar naar de lagere school gaan, mogen die dag even proeven van het beroepsleven.

Tijdens de Roefeldag kunnen kinderen bij heel wat handelaars een handje toesteken en proeven van diverse beroepen. Daarbij kunnen we de hulp van de handelaars dus goed gebruiken!

Ben jij de toffe vrijwilliger die met Larz kan komen spelen in Buitenschoolse Kinderopvang Roefels (Pastorijstraat 60, 2590 Berlaar)?

 

Larz stelt zichzelf graag even voor:

Het gemeentelijk magazijn heeft onlangs 3 spiksplinternieuwe werktuigen in ontvangst mogen nemen. Een nieuwe multifunctionele tractor en twee kranen vervolledigen sinds december het wagenpark van de gemeente. De toestellen dienen om werken in eigen beheer veiliger en efficiënter te kunnen uitvoeren.

In februari en maart kan je in de bibliotheek opnieuw deelnemen
aan allerlei handige cursussen en interessante lezingen. 

Cursussen

    1. Bestanden en foto's veilig online delen
    2. Google Drive en Agenda

Lezingen

    1. Blikopener: Willem Elias - Moderne kunst
    2. Frederik Claeys - Stapvoets wijzer worden

 

Open Monumentendag is het grootste culturele ééndagsevenement van Vlaanderen waarbij onroerend erfgoed in de kijker wordt geplaatst. Ieder jaar gaat Herita vzw voor een divers programma van kastelen, fabrieken, privéwoningen en ander bouwkundig erfgoed die die dag de deuren gratis openstellen voor iedereen.

Geluk. Voor de ene is dat frietjes van de frituur, voor de andere een verkwikkende wandeling langs de Netedijk. In de Berlaarse middelbare school ondersteunt het keuzeseminarie Geluk de scholieren in hun zoektocht naar de beste en gelukkigste versie van zichzelf.

2601

Op zondag 26 januari wordt sporthal ’t Stapveld opnieuw omgetoverd tot een speelparadijs. De dienst Vrije Tijd organiseert dan weer een kleuterinstuif. Alle kleuters kunnen zich er tussen 14.30 en 16.30 uur komen uitleven.

Springkastelen, bouwdozen, fietsjes, steps, … De sporthal wordt omgebouwd tot een speelparadijs. Kleuters kunnen er samen met hun ouders op ontdekkingsreis komen.

De ouders zijn verplicht om met sportschoeisel of blootsvoets de sporthal te betreden. De kleuters dragen best gymschoenen die makkelijk aan- en uitgaan.

Igemo is op zoek naar warme vrijwilligers, en dat mag je vrij letterlijk nemen, om thermografische scans van woningen te maken. Je helpt daarmee buren, dorpsgenoten, vrienden en familie om hun huis warmer te maken.

Thermografie is een meetmethode waarmee temperatuurverschillen duidelijk in beeld worden gebracht. IGEMO gebruikt deze methode in heel wat gemeenten om het warmteverlies van woningen in kaart te brengen. Je ziet dan meteen waar je huis het meeste warmte verliest en weet zo waar je iets kan aan doen.

Je hoeft geen superman of supervrouw te zijn om vrijwilligerswerk te doen in de Wereldwinkel.

Of je nu geregeld in de winkel staat, eindejaarfolders gaat bussen of met wat handigheid de winkel aantrekkelijk maakt: jouw hulp is meer dan welkom!

“Als we met velen iets doen, dan doen we er toe.”