Nieuws - meest recent

Elk jaar reikt de gemeente Berlaar een steunprijs voor ontwikkelingssamenwerking uit. Organiseer je een project voor ontwikkelingssamenwerking voor de derde of de vierde wereld of werk je mee aan zo’n project? Bekijk dan onderstaande voorwaarden. Kom je in aanmerking? Stel je kandidaat of neem contact op met de gemeente.

Voorwaarden?

Leren goochelen, timmeren, bloemschikken, breakdancen, paardrijden of honden trainen: de Berlaarse jeugd hoefde zich tijdens de eerste week van de paasvakantie zeker niet te vervelen.

Een hele week lang stond er een breed aanbod aan activiteiten op het programma. De kinderen zijn er zelfs op uit getrokken om een dag te skiën en snowboarden!

Vlak voor de paasvakantie kregen de kinderen van de Berlaarse basisscholen de nieuwste shows van Technopolis on Tour voorgeschoteld. Op donderdag 4 en vrijdag 5 april konden de kinderen zo de wonderen van de wetenschap ontdekken. 

 

Vliegende frietjes

Markeer de woensdag na de paasvakantie alvast in je agenda, want dan is het weer Buitenspeeldag en kan je weer een hele namiddag samen met je vriendjes en vriendinnetjes buiten gaan spelen.

Vanochtend, omstreeks 8.30 uur, werden het gerestaureerde kruis en de vergulde windhaan weer naar de top van de Sint-Pieterskerk gehesen. Jaren was die laatste onvindbaar, maar nu is hij terecht en staat weer te blinken op het kruis van de kerktoren.

Op zondag 28 april 2019 is het zover: Erfgoeddag! Dit jaarlijks evenement draait volledig rond cultureel erfgoed waar bezoekers gratis kunnen deelnemen aan culturele activiteiten, telkens binnen een ander inspirerend thema. Dit jaar is dat thema: ‘Hoe maakt u het?‘  

Tijdens de paasvakantie (van maandag 8 tot en met maandag 22 april) is het gemeentehuis alleen open in de voormiddag van 9 tot 12.15 uur. Er vinden dan geen namiddag- of avondzittingen plaats.

Als je je niet kan vrijmaken tijdens de openingsuren, kan je wel steeds een afspraak maken met de betrokken ambtenaar. Bel dan naar het algemeen telefoonnummer 03 410 19 00. 

De gemeentelijke diensten zijn gesloten op maandag 22 april (paasmaandag).

Margo Degraef, een tafeltenniskampioene van TTK Dylan Berlaar en lid van de nationale damesploeg, mocht op vrijdag 29 maart de Berlaarse Trofee voor Sportverdienste in ontvangst nemen. Voetbalster Birgit Rijnders kreeg de Trofee voor Bijzondere Sportprestatie.

Naar goede jaarlijkse gewoonte zette de Berlaarse sportraad tijdens de kampioenenhulde de beste sportieve prestaties van het voorbije jaar in de kijker. Op het einde van de avond werd bekend gemaakt wie de Trofee voor Sportverdienste en de Trofee voor Bijzondere Sportprestatie in ontvangst mocht nemen.

Technopolis trekt dit schooljaar op tournee doorheen Vlaanderen met een gloednieuwe reeks verbluffende wetenschapsshows voor scholen. En... ze komen ook in Berlaar langs!

Benieuwd naar welk sporterfgoed de Kempen rijk is? Dan hebben we goed nieuws, want Kempens Karakter bundelde alles voor jou in een boeiende tentoonstelling!

Op 30 en 31 maart kan je in zaal Forum terecht voor de expo over het bijzonder rijke sportverleden van de Kempen! Tussen 13 en 18 uur kan je de prestaties van kampioenen als Raymond Ceulemans, Sanne Cant, René Baeten, Fons Brydenbach, Rik Van Looy, Alphonse Steurs, Roel Moors, Marleen Mols, Thomas Pieters, Bart Wellens of Jan Ceulemans herbeleven.