Nieuws - meest recent

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op 6 oktober zullen we dit systeem testen.  

Nationale test

Op donderdag 6 oktober houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert test. Ook onze gemeente doet mee. Al onze inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag een testbericht ontvangen.

Op zaterdag 8 oktober wordt het ’s avonds in onze gemeente wat donkerder. Op initiatief van Bond Beter Leefmilieu, vzw Preventie Lichthinder en de Vereniging voor Sterrenkunde doven we die avond namelijk de lichten voor de Nacht van de Duisternis. Zo zetten we mee de impact van lichtvervuiling in de kijker.

Van 3 tot en met 9 oktober 2022 vindt de zesde Week van de Handhaving op zwerfvuil en sluikstort plaats. Zwerfvuil en sluikstort kosten lokale en andere overheden immers handenvol geld dat veel nuttiger besteed kan worden.

Rij je graag met de wagen, heb je nog wat vrije tijd over en hou je van sociaal contact? Dan ben jij de geknipte chauffeur voor de Minder Mobielen Centrale!

De Minder Mobielen Centrale (MMC) zorgt voor vervoer van minder mobiele personen die geen eigen auto hebben en zich niet met het openbaar vervoer kunnen verplaatsen omwille van ziekte, handicap of ouderdom. Als chauffeur vervoer je hen met je eigen auto en ontvang je een kilometervergoeding.

Honderd jaar van verhalen, verwijzingen, materiële en immateriële sporen van de slijpersnijverheid in onze dorpen. We zien ze overal nog terugkomen: in namen van voetbalploegen, cafés, straatnamen, verenigingen en bedrijven… Het zijn getuigen van de belangrijke rol die de diamantslijperij speelde en vandaag nog speelt in onze regio.

Op de laatste vrijdag voor kerstavond stond in Berlaar de afgelopen jaren een kerstmarkt met kerstshopping op het programma. Door de coronamaatregelen kon het lokaal bestuur deze kerstmarkt in 2020 en 2021 niet organiseren, maar ook in 2022 komt er nog geen nieuwe editie.

Op woensdag 21 september start de aannemer van de voorbereidende nutswerken met de werken ter hoogte van de rijbaan voor het gemeentehuis (gedeelte tussen ING-bank en 't Veloke) op de Markt. Daarmee wordt afgeweken van de oorspronkelijke planning.

Deze werken duren tot 23 september. Voetgangers en fietsers kunnen steeds door, voor gemotoriseerd verkeer wordt er wanneer nodig dubbelrichtingsverkeer ingevoerd in de verbinding tussen het kruispunt Dorpsstraat/Markt en het kruispunt Markt/Smidstraat.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat de fietspaden langs de Aarschotsebaan (N10) in Berlaar volledig vernieuwen. Dit project is onderdeel van een volledige vernieuwing van de fietspaden langs de N10 in Heist-op-den-Berg, Putte en Berlaar.

Op maandag 26 september start AWV met het bouwrijp maken van de zone van de werken. Tussen 26 september en 7 oktober gebeurt dat aan de noordzijde van de N10 (vanaf Brandestraat tot het kruispunt met Hemelshoek en Vruchtelei).

De vzw Sociaal Verwarmingsfonds komt voor een deel tussen in de betaling van de verwarmingsfactuur van personen die zich in een moeilijke situatie bevinden. Om recht te hebben op deze toelage dien je aan bepaalde voorwaarden te voldoen.

Stijgende energieprijzen zorgen bij veel huishoudens voor problemen

WEGENS REGENWEER VINDT DE ROMMELMARKT ZONDAG PLAATS OP DE ALTERNATIEVE LOCATIE: ZAAL BERKENHOF (MISSTRAAT 70).

Op zondag 2 oktober kunnen onze jongste inwonertjes opnieuw een centje bijverdienen door de spulletjes die ze niet meer gebruiken te verkopen tijdens de kinderrommelmarkt op het Stationsplein.

EXTRA EDITIE VOORJAAR 2023