Nieuws - meest recent

Elk jaar van 16 tot 23 mei laten we ons licht schijnen op 'opvoeden en opgroeien'. Want groot worden, dat gaat niet helemaal vanzelf. (Groot)ouders en andere opvoeders zorgen er elke dag voor dat kinderen opgroeien in een warme en positieve leefomgeving. 

Het is bijna zover: vanaf juli 2021 haalt IVAREM papier en karton in Berlaar aan huis op in gele containers. Gedaan met het verzamelen van papier in kartonnen dozen of het samenbinden in pakketjes, voortaan verzamel je oud papier en karton netjes en droog in een gesloten container.

Ook Berlaar nam dit jaar opnieuw deel aan de jaarlijkse paddenoverzetactie van Natuurpunt. Sinds 22 februari werden er gedurende een maand massaal amfibieën overgezet in De Beerslaan en Venushoek.

Om de besmettingscluster in de gemeentelijke basisschool van Berlaar-Heikant in kaart te brengen, lieten het lokaal bestuur en de crisiscel op vrijdag 2 april een collectieve coronatesting uitvoeren door het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Dat bracht 6 nieuwe besmettingen aan het licht.

Alle ouders van wie een kind getest werd, ontvingen zaterdag een SMS met het resultaat.

Droom jij van een tuin die gezond en vruchtbaar is? Een tuin die niet meer verdort en hittebestendig is? Dan heeft IVAREM de ultieme tip voor jou: koop compost van IVAREM om je tuin helemaal op te fleuren!

Wat is Vlaco-compost?

Vlaco-compost is een duurzame bodemverbeteraar die in zak en/of in bulk wordt aangeboden. Het is een gouden kringloop-product, 100% natuurlijk en multifunctioneel inzetbaar in ieders tuin.

Welke voordelen heeft Vlaco-compost?

De gemeentelijke basisschool in Berlaar-Heikant werd de afgelopen weken geconfronteerd met meerdere positieve coronameldingen. Om de volledige cluster in kaart te kunnen brengen, besloot de lokale crisiscel na overleg met het Agentschap Zorg en Gezondheid een mobiele testploeg van Universitair Ziekenhuis Antwerpen in te schakelen en een collectieve testing te organiseren.

Wat gebeurt er bij coronameldingen in de Berlaarse scholen?

Het Overlegcomité van de federale regering besloot deze week om de lessen van alle onderwijsniveaus (lager en secundair onderwijs,  deeltijds kunstonderwijs, hoger onderwijs en sociale promotie) op te schorten van 29 maart tot en met 2 april. Kleuterscholen mochten daarbij voorlopig wel open blijven.

Kreeg je in naam van familie of kennissen een dringende vraag om geld? Let dan op want het kan om whaling gaan.

Bij whaling doen oplichters zich voor als iemand die je kent met de bedoeling om je geld te laten storten op hun rekeningnummer. Ze proberen dit klaar te krijgen door je een valse vraag om hulp te sturen die zogezegd van een vriend of familielid in nood komt.

Om de gezondheid van onze compostmeesters te bewaren en verdere verspreiding van het virus te vermijden, wordt de houtverhakseldag, die normaal in april zou plaatsvinden, geannuleerd.

Wie zijn tuin al lenteklaar heeft gemaakt en het snoeiafval thuis wil laten verhakselen, kan hiervoor beroep doen op een gespecialiseerde snoeifirma. Ook in het reyclagepark (Hellegatstraat 2) is er ruimte voor je groenafval (klein snoeihout, haagscheersel, ..). Je kan het er iedere weekdag gratis kwijt tot 18 uur, behalve op donderdag (sluitingsdag).

Erfgoeddag is dé jaarlijkse feestdag voor roerend en immaterieel erfgoed. En dit jaar is het extra feest, want Erfgoeddag blaast 20 kaarsjes uit! Stip het Erfgoedweekend van zaterdag 24 en zondag 25 april dus alvast aan in je agenda, want ook Berlaar neemt opnieuw deel.

Eigenlijk wilden we vorig jaar met z’n allen klinken op de 20ste editie van Erfgoeddag, maar corona stak er een stokje voor. Erfgoeddag werd toen met een jaar uitgesteld. En dus vieren we de afgelopen twee decennia aan Erfgoeddagen in 2021.

De Nacht