Nieuws - meest recent

Van maandag 2 juli tot en met vrijdag 31 augustus is de buitenschoolse kinderopvang open van 6.45 tot 18.15 uur. Tijdens de vakantie worden er leuke activiteiten georganiseerd en staat spel en plezier centraal.

Je kan alleen inschrijven als je kind al geregistreerd is in onze opvang. Vanaf maandag 21 mei om 8 uur tot en met donderdag 28 juni om 12 uur kan je je kind online inschrijven. De werkwijze staat vermeld op de website: http://roefels.berlaar.be.

 

Op vrijdag 18 mei organiseren De Kringwinkel Zuiderkempen en IVAREM opnieuw een huis-aan-huis inzameling van textiel. Deze ophaaldag staat niet vermeld in ja afvalkalender.

Herbruikbare kleding, schoenen of textiel mag je op deze dag aanbieden aan de straatkant. De kleding moet vanaf 7 uur 's morgens klaarstaan in een goed afgesloten zak. Ook op 3 augustus en 2 november zijn er inzamelingen van textiel voorzien.

Staat je wagen meer stil dan je lief is of heb je af en toe een (tweede) wagen nodig? Al aan autodelen gedacht? Bij autodelen gebruiken meerdere mensen één of meer gemeenschappelijke wagen(s). Je gebruikt de auto wanneer je hem nodig hebt. Wanneer je hem niet nodig hebt, kan iemand anders ermee op pad. Het bezit van een wagen wordt losgekoppeld van het gebruik, wat handiger maar zeker ook goedkoper is. Autodelen heeft tal van voordelen!

Op 17 maart 2018 organiseerden de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) en de Oxfam Wereldwinkel een koffiestop ten voordele van Broederlijk Delen. In ruil voor een vrije bijdrage kreeg je er dan een lekker kopje koffie.

Het concept is simpel: je komt een (h)eerlijk kopje koffie, thee, sapje, … drinken en krijgt daarbij een lekker stukje gebak. In ruil hiervoor geef je een vrije gift ten voordele van Broederlijk Delen. Broederlijk Delen zet dit jaar Oeganda en voedselveiligheid op lange termijn in de kijker.

Hoe energiezuinig is jouw woning? Wat kan er beter? Hoeveel kan een renovatie kosten? En hoeveel bespaar je ermee? Zijn er premies waarvoor jouw renovatie in aanmerking komt? Via deze nieuwe toepassing krijg je antwoord op al deze vragen, op maat van jouw huis. Bekijk je renovatiemogelijkheden, download het stappenplan en bereken je winst via www.berlaar.be/mijnwarmhuis. 

Eén op de vijf Belgen leeft in armoede of loopt het risico in armoede terecht te komen. Bij alleenstaande ouders is dat zelfs één op twee. Daarom is er het sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas. Hier kan een gezin op jaarbasis gemiddeld 500 euro besparen op de energiefactuur.

Wat?

Merel en Alek beslisten recent om Merels mama, die zorgbehoevend is, bij hen thuis te laten intrekken. Met twee inwonende kinderen van elf en acht, zal het gezin binnenkort dus uitbreiden. De situatie van Merel en Alek valt onder de noemer ‘zorgwonen’. Om hun nieuwe gezinssituatie te organiseren, trok het koppel met hun vragen richting de Woonwinkel.

Kangoeroewoning of zorgwoning?

Wist je dat veel (voor)tuinverhardingen onvergund zijn aangelegd? Meer groen heeft nochtans heel wat voordelen. De gemeenten aangesloten bij de Intergemeentelijke Omgevingshandhavingscel, waaronder Berlaar, informeren burgers en bedrijven aan de hand van het logo ‘Jouw Omgeving’ over de vigerende regelgeving. Jouw Omgeving formuleert drie tips om je op weg te helpen.

Wat groen kan doen

Speelplein Kriebels is deze zomer weer open. Vanaf 3 juli staat er een enthousiaste bende monitoren klaar om je kind een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Op 11 juli en 15 augustus is Speelplein Kriebels gesloten.

Alle kinderen van 5 tot 16 jaar zijn welkom. Inschrijven kan elke dag van de zomervakantie vanaf 8.30 uur. Het speelplein blijft open tot 17 uur. Voor en na het speelplein kan je bij BKO Roefels terecht.

In een landelijke en groene gemeente als Berlaar moeten kinderen zich kunnen uitleven in de buitenlucht. Het gemeentebestuur investeert daarom in een aantal nieuwe speelruimtes.

Speelplein Kriebels

Tijdens de zomermaanden kunnen jonge kinderen terecht bij Speelplein Kriebels. Op hun terrein in de Ballaarweg organiseren ze dan elke werkdag een breed aanbod aan activiteiten.