Nieuws - meest recent

Op de laatste zaterdag van juni, zaterdag 29 juni, zet Berlaar naar goede gewoonte de zomer in met het Avondfeest. Het Avondfeest is een soort braderij waar Berlaarse handelaars en verenigingen je verwennen met hapjes en drank, koopwaar en informatie. Er zijn ook verschillende dans- en muziekoptredens.

Wat verder ook nooit ontbreekt op het Avondfeest zijn de oude ambachten, straatanimatie, een megaspringkastelenpark, een reuzetrampoline, de klimtoren met deathride en kermiskramen.

Met de campagne ‘Bank zoekt plek’ wil Landelijke Gilden tegen 2020 in méér dan 100 Vlaamse dorpen zichtbaar aanwezig zijn met een zitbank. Die actie ligt in lijn met het hart van Landelijke Gilden: mensen samenbrengen op het platteland en zorgen voor verhoogde leefbaarheid in de dorpen. En natuurlijk kan Berlaar hierbij niet ontbreken! Na twee banken in het centrum, is nu Berlaar-Heikant aan de beurt.

Stem mee

Wanneer je in Berlaar werken wil uitvoeren (als aannemer of particulier), moet je voor de inname van het openbaar domein een signalisatievergunning (bijvoorbeeld een parkeerverbod) aanvragen.

Je moet deze vergunning tijdig aanvragen bij de dienst Mobiliteit en maakt daarvoor gebruik van het aanvraagformulier. Dat kan je krijgen aan het onthaal van het gemeentehuis en staat ook hieronder.  Voor meer informatie kan je contact opnemen met Patrick Govaerts of Bert Schepers (Markt 2, 03 410 19 00).

Parkeerverbod

Vertrek deze zomer zorgeloos op reis en kijk tijdig na welke reisdocumenten je nodig hebt! Spoedprocedures zijn steeds aanzienlijk duurder en kan je dus beter vermijden! In veel gevallen is onze Belgische identiteitskaart voldoende om te reizen, maar sommige landen leggen wel extra voorwaarden i.v.m. de geldigheidsduur op. 

Je hebt er wellicht al over gehoord: 1 dag niet, de nationale actiedag tegen woninginbraken. Het is het hoogtepunt van de actieweek die in het teken staat van woninginbraakpreventie. Die vindt steeds plaats in oktober, de start van de donkere (winter)maanden en de periode waarin de meeste inbraken gebeuren. Dit jaar zal de actieweek doorgaan van 14 tot en met 20 oktober.

Je hebt er vast al van gehoord. De sorteerboodschap voor PMD breidt uit. Binnenkort mogen heel wat meer plastic verpakkingen in de PMD-zak dan nu het geval is (momenteel zijn dat enkel plastic flessen en flacons). De overgang naar de nieuwe zak gebeurt geleidelijk aan. Voor gemeenten aangesloten bij IVAREM zal dit pas vanaf 1 januari 2021 zijn. In tussentijd blijven de ‘normale’ PMD-zak en de roze zak bestaan.

Op maandag 27 en dinsdag 28 mei sloten de Berlaarse leerlingen hun verkeerslessen af met een verkeersshow. Met heel wat meezingers en een interactieve voorstelling plaatsten enkele muzikanten van Studio 100 en de Ketnetband het thema verkeersveiligheid nog eens extra op de voorgrond.

Afsluiter van de verkeerslessen

Van 2 tot 9 juni organiseert het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid voor de zesde maal de Week van de Bij. Aan de hand van die prikkelweek willen ze burgers, bedrijven en overheden aanzetten tot positieve acties ten voordele van bijen. Die vervullen namelijk een uiterst belangrijke functie als bestuiver van landbouwgewassen en fruitteelten, maar hebben het steeds moeilijker om te overleven.

 

Geen lekkernijen zonder de bijen

Warme dagen, we verlangen er met zijn allen elk jaar opnieuw naar. Nu de zomervakantie voor de deur staat, is het eindelijk zover. Maar dat lekkere weer heeft soms minder prettige gevolgen, want ieder jaar sterven nog honderden mensen aan de gevolgen van warmte. Bereid je daarom goed voor en hou rekening met onderstaande voorzorgsmaatregelen.

Vanaf maandag 3 juni start de volgende fase van de heraanleg van de Pastorijstraat, Ballaarweg en kerkomgeving. Tot dan kon je steeds door op de Pastorijstraat, omdat er tijdens de vorige fases nog geen werken waren aan de straat zelf. Vanaf maandag komt daar verandering in.