Nieuws - meest recent

Aan het Dolhuis vond vroeger het multicultureel ontmoetingsfeest Kokkina Colora plaats. Na een korte pauze wordt het festival nieuw leven ingeblazen en kan je het vanaf dit jaar terugvinden op het Berlaarse dorpsplein.

Op woensdag 22 augustus vindt er in het centrum van Berlaar een kruisbestuiving plaats tussen verschillende culturen. Kokkina Colora laat bezoekers er kennismaken met de wereldkeuken en de wereldmuziek.

Elke dinsdag van juli en augustus krijgen kunstenaars de kans om op een mooie locatie aan het werk te gaan. In Berlaar kan je op dinsdag 10 juli terecht aan de vijver achter sporthal ’t Stapveld.

In juli en augustus staan er elke woensdag weer optredens op het programma op het Berlaarse dorpsplein. Voor de 10de editie stelden de organisatoren van de Zomer van Balder een topaffiche samen.

De concertreeks is gratis, met uitzondering van het optreden op 1 augustus. Daarvoor moet je een kaart kopen.

Meer informatie kan je vinden op www.dezomervanbalder.be.

 

Op woensdag 11 juli organiseert het Berlaarse gemeentebestuur de jaarlijkse Guldensporenviering. Net als vorig jaar wordt de viering geïntegreerd in het programma van de Zomer van Balder.

Fans van Vlaamse en Nederlandstalige muziek kunnen op de tweede woensdag van juli terecht op het Berlaarse dorpsplein. De 11 juli-viering trapt er de concertreeks van de Zomer van Balder af en de organisatie nodigde daarvoor Jelle Cleymans en Ronny Lee uit.

De viering start om 19 uur, de optredens zijn volledig gratis.

Ook dit jaar brengt Kempens Karakter weer twee fietsbrochures uit die rasechte volkscafés met elkaar verbinden via het knooppuntennetwerk.  De trajecten kronkelen door negen gemeenten uit de regio, waaronder ook Berlaar, en zijn verkrijgbaar aan het onthaal van het gemeentehuis.

Gras- en plantrijke bermen dragen in Berlaar bij tot het groene karakter van onze gemeente. Het gemeentebestuur zorgt voor het onderhoud van deze bermen. Om ze op een ecologisch verantwoorde manier te maaien, vinden er meerdere maaibeurten plaats.

Honden bieden hun baasjes veel plezier, vriendschap, bescherming en gezelligheid. Bovendien zijn het vaak ook goede wandelkameraden. Maar voor wat hoort wat. Je trouwe viervoeter vraagt namelijk wel aandacht, gepaste voeding, zorg, beweging én een leiband. Want hoewel het verleidelijk lijkt om je hond vrij te laten loslopen in bossen en natuurgebieden, kunnen honden op die manier, zeker tijdens het broedseizoen, het leven in die gebieden fel verstoren.

Den ben je bij de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans op de juiste plek. Ook zonder voorkennis of ervaring zijn kinderen ouder dan 8 jaar er van harte welkom.

De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans is een open kunsthuis en kent een Berlaarse tak voor iedereen die goesting heeft in muziek. Wie zich aan een boeiend artistiek avontuur wil wagen, kan nog tot halverwege september inschrijven voor het schooljaar 2018-2019.

Vertrek deze zomer zorgeloos op reis en kijk tijdig na welke reisdocumenten je nodig hebt! Spoedprocedures zijn steeds aanzienlijk duurder en kan je dus beter vermijden! In veel gevallen is onze Belgische identiteitskaart voldoende om te reizen, maar sommige landen leggen wel extra voorwaarden i.v.m. de geldigheidsduur op. 

Geen Belg? Toch kan ook jij, net als all Belgische kiezers, je stem uitbrengen bij de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober.

Niet-Belgen moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen en - dit is zeer belangrijk! - zich voor 31 juli 2018 laten registreren als kiezer bij hun gemeentebestuur.

Voer mee campagne!

Ben jij een vereniging, een geëngageerde burger of werk jij voor een gemeente en wil jij je actief inzetten voor het stemrecht van niet-Belgen? Dat kan. Je kan deelnemen aan de campagne als ondersteuningspartner of sympathisant.