Nieuws - meest recent

Op woensdag 27 mei vindt de wekelijkse markt opnieuw plaats in Berlaar. Door de coronamaatregelen gebeurt dat wel in een aangepaste opstelling, waarbij de markt verdeeld wordt over twee woensdagen. Aan de bezoekers wordt gevraagd de strikte veiligheidsvoorschriften te volgen.

Woensdagmarkt in Berlaar

Heb jij de voorbije weken tijdens de lockdown ook je fiets (her)ontdekt? Het is ons in ieder geval opgevallen dat er in onze gemeente flink meer gefietst wordt. Top! Dat kunnen we alleen maar blijven aanmoedigen. De ideale ontspanning om je hoofd leeg te maken en bovendien een gezonde bezigheid.

Kempens Karakter organiseert samen met 11 gemeenten opnieuw een reeks fijne winterwandelingen. Van oktober 2019 tot maart 2020 staan er 10 wandelingen op het programma in de gemeenten Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar.

Sinds maandag 11 mei kan je gecontacteerd worden door een contactopspoorder, een medewerker van de overheid die je allerlei vragen stelt over corona.

 

 

Waarom?

Om te vermijden dat COVID-19 zich opnieuw snel verspreidt onder de bevolking, voert de Vlaamse overheid contactonderzoek uit.  Wanneer een patiënt, cliënt, inwoner, … positief test op een COVID-19-test, start dit contactonderzoek. 

Hoe?

Vanaf 1 januari gelden er nieuwe afvalbelastingen. De vaste afvalbelasting daalt van 54 naar 49 euro per gezin én er zijn extra toelagen voor kwetsbare bevolkingsgroepen. Het aanslagbiljet valt bij ieder gezin in juni in de brievenbus.

Om valincidenten te voorkomen is bewegen erg belangrijk. Zeker voor ouderen is het van vitaal belang om gezond en sterk te blijven. Logo Mechelen wil aan de hand van enkele nuttige tips ouderen stimuleren om te (blijven) bewegen. Hieronder vind je verschillende beweegtips die ouderen zelfstandig thuis kunnen uitvoeren.

Tips valpreventie

Meer weten?

www.logomechelen.be

In Berlaar staan de komende weken nog de laatste restauratiewerken aan de kiosk op het dorpsplein op het programma, maar de figuurlijke kroon op het werk werd vandaag alvast geplaatst. De sierlijke lier op het dak werd namelijk opnieuw verguld en geplaatst.

De kiosk op het Berlaarse dorpsplein dateert van de jaren ‘30. Ook toen al bekroonde de lier het dak. Het gulden instrument verwees daarmee naar de functie van het paviljoen: muziekensembles konden zo op een buitenlocatie en met een goede akoestiek musiceren.

Op 17 mei is het exact 30 jaar geleden dat de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten schrapte. De holebi- en transgendergemeenschap heeft 17 mei daarom uitgeroepen tot Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie.

Het coronavirus heeft onze hele samenleving stevig in de greep. De gevolgen zijn voor ons allemaal erg groot, zeker ook voor de vele Berlaarse handelaars. We vragen je daarom om lokaal te kopen en hen zo een steuntje in de rug te geven. Ze hebben het nu meer dan ooit nodig. Alleen samen komen we deze crisis door.

 

Marktkramers: levering aan huis 

Koop lokaal, koop Berlaars!

De Belgische zomers worden steeds warmer. Soms is de hitte zelfs zo ondraaglijk dat we op zoek gaan naar verkoeling binnenshuis. Zonde, want de temperatuur in je tuin kan je makkelijk met enkele graden verlagen zodat het er weer aangenaam vertoeven is. Plaats een groene airco en geniet voortaan van het mooie weer.

Een zonnescherm of parasol mag dan wel voor schaduw zorgen, met een dak van bladeren boven je hoofd zit je nog beter. Onder een boom is het op een warme zomerdag twee tot vier graden koeler dan op gelijk welk ander schaduwplekje in de tuin.