Nieuws - meest recent

Een ongeval is snel gebeurd. Maar als je meteen hulp biedt, voorkom je vaak erger. Eerste hulp kan echt het verschil maken, en het is makkelijker dan je denkt. Met enkele eenvoudige handelingen kan je al veel doen. Wil je anderen kunnen helpen als er iets gebeurt? Thuis, op school, in de jeugdbeweging, in de sportclub of op het werk. Het Rode Kruis leert je hoe.

Wil je graag gezinnen helpen en coachen bij het zuinig verwarmen? Dat kan! Dit najaar zetten gemeente Berlaar en provincie Antwerpen opnieuw in op optimaal verwarmen. Want door bewuster te verwarmen kan je heel wat energie besparen.

Kom op tegen Kanker bestaat 30 jaar en het Plantjesweekend viert zijn 25ste verjaardag. Deze jubileumeditie wordt vast een schot in de roos. Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september zullen duizenden vrijwilligers doorheen heel Vlaanderen azalea’s te koop aanbieden aan 7 euro. Aan supermarkten, op gemeentepleinen of deur aan deur, iedereen kan dichtbij de typische Kom op tegen Kanker-plantjes vinden.

De gemeente Berlaar zet zich al jarenlang in om het aantal zwerfkatjes in de gemeente te beperken door middel van het zwerfkattenproject, waarbij de nadruk gelegd wordt op sterilisatie/castratie. Dit project wordt gedragen door vrijwilligers (kattenvangers) en gebeurt in samenwerking met twee dierenartsen van Berlaar. 

 

Hoe werkt het?

Om tussen te komen in de extra kost voor het verwijderen van afval, voorziet het lokaal bestuur een toelage van 24 euro voor personen met een medische reden (incontinentie, stomapatiënten, nierdialyse thuis, mucoviscidosepatiënten, …) en voor onthaalouders of erkende opvanggezinnen. De toelage wordt voor het einde van het jaar overgeschreven op de DIFTAR-rekening van de betrokkene.

 

 

Om voor deze subsidie in aanmerking te komen, moet je evenwel aan bepaalde voorwaarden voldoen:

Tijdens het weekend van zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019 organiseert de dienst Lokale Economie van het lokaal bestuur in samenwerking met Comeos, Unizo en UCM voor het derde jaar op rij het Weekend van de Klant.

Klant

Een goed geïnformeerd bewoner kan vele ongemakken voorkomen. Daarom organiseren BIN Tuinwijk en Lokale Politie Berlaar-Nijlen een informatieavond rond het beveiligen van je woning. Die zal doorgaan op woensdag 23 oktober om 19.30 uur in GITHO Nijlen.

Wanneer de presentatie afgelopen is, krijg je eveneens de kans om al je bijkomende vragen te stellen aan de politie. Wees dieven een stap voor en kom langs voor vele tips!

Iets verdacht gezien of gehoord in de buurt? Bel 101 

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

Op zondag 6 oktober organiseert het gemeentebestuur opnieuw een kinderrommelmarkt tijdens de oktoberkermis aan het station.

De kinderrommelmarkt vindt plaats van 14 tot 17 uur, op het Stationsplein. Maak plaats in je kasten, schrijf je in en doe mee!

Om deel te nemen aan de kinderrommelmarkt moet je tussen de 6 en de 16 jaar oud zijn en in Berlaar wonen of naar school gaan. Je mag afgedankte, maar nog goed functionerende spullen zoals speelgoed, kledij, hebbedingetjes, meubeltjes, boeken of fietsen voor kinderen te koop aanbieden.

Op maandag 2 september starten alle kinderen weer vol goede moed aan een nieuw schooljaar. Helaas kan dat binnen het gezin ook voor stress zorgen, omwille van een moeilijke financiële situatie bijvoorbeeld. Bekijk in dat geval zeker de optie van een school- en studietoelage.

Studietoelage aanvragen en indienen

Vzw ’t Dolhuis zet zich al 25 jaar in voor het behoud van ’t Dolhuis. Dat gebouw is een blijvende herinnering aan meer dan 120 jaar ouderenzorg in Berlaar én een vaste stek voor tal van culturele activiteiten.

Om dit jubileum te vieren, nodigt vzw ’t Dolhuis graag de Berlaarse bevolking uit op zondag 15 september 2019. Het Dolhuiscafé is die dag open vanaf 13.30 uur. Muziek, lekkere drankjes, een gezellig decor en toffe mensen garanderen er een leuke namiddag. En vzw ’t Dolhuis trakteert alle aanwezigen op een gratis drankje. Iedereen welkom!