Nieuws - meest recent

Op zaterdag 15 juni is het tijd voor een nieuwe editie van Muzikale Tuinen! Dat is een wandeltocht langs vier tuinen, waar de deelnemers telkens getrakteerd worden op een muziekoptreden.

Met de campagne ‘Bloeiend Berlaar’ willen we onze gemeente groen en landelijk houden. In 2019 engageerden we ons daarom om tegen het einde van 2024 11 500 nieuwe bomen in onze gemeente aan te planten. Dat aantal is intussen bijna in zicht, maar omdat ook het inwonersaantal gestegen is, proberen we ook het aantal bomen nog te verhogen.

Wil je graag je steentje bijdragen en een stukje Berlaar proper houden? Meld je dan (tijdelijk) aan als zwerfvuilmeter of –peter en test of dit iets voor jou is!

Wil je graag je steentje bijdragen en een stukje Berlaar proper houden? Meld je dan (tijdelijk) aan als zwerfvuilmeter of –peter en test of dit iets voor jou is!

Net als in elke gemeente leven er ook in Berlaar zwerfkatten. Dat zijn katten zonder baasje die zich vrij verplaatsen en voortplanten op voornamelijk openbare plaatsen. Ze leiden een leven vol gevaar, honger en dorst en kampen met allerlei ziekten. Om al dat dierenleed en overlast voor de bevolking te vermijden, werkte het lokaal bestuur in samenwerking met enkele vrijwilligers en dierenartsen een zwerfkattenproject uit.

Het Belgische Circus Pipo komt naar Berlaar! Van zondag 26 mei tot en met zondag 2 juni brengt het gezelschap je een heerlijke mix van puur traditioneel circus en unieke, wervelende sensaties!

In de verwarmde circustent achter sporthal t’ Stapveld (Pastorijstraat 62) brengt het circusgezelschap een indrukwekkende show voor het hele gezin. Kom mee lachen met de clowns en genieten van lucht- en grondacrobaten, jongleurs, hoelahoep- en diabolo-acts en meer. Plezier en sensatie voor jong en oud!

Samen met enkele andere gemeenten organiseert Berlaar een bevraging over de toegankelijkheid van de beslisingen van het lokaal bestuur.

Dagelijks nemen het college van burgemeester en schepenen of de gemeenteraad namelijk beslissingen die direct of indirect een invloed hebben op jouw leven. 

Via deze bevraging polsen we graag naar jouw mening over wat jij wil weten over deze beslissingen en op welke manier je daarvan op de hoogte wil blijven.

Op zaterdag 29 juni organiseert het lokaal bestuur opnieuw het Avondfeest op en rondom het Marktplein. Verenigingen en handelszaken verwelkomen je dan weer aan hun standen.

Het Avondfeest is een braderij waar Berlaarse handelaars en verenigingen bezoekers verwennen met hapjes en drank, koopwaar en informatie. Je mag je ook verwachten aan optredens van Berlaarse verenigingen, straatanimatie, een kidscorner en enkele kermiskramen.

Het lokaal bestuur beseft het belang van beweging en organiseert daarom op regelmatige basis (gratis) sportieve activiteiten voor z’n inwoners.

Fietstocht Sportraad

Op pinkstermaandag organiseert de sportraad traditioneel een familiefietstocht van ongeveer 30 kilometer. Het fietsen gebeurt in groep en op een aangepast tempo. Fietsbegeleiders zorgen voor een veilige rit.