Nieuws - meest recent

In Berlaar zijn we trots op de sportkampioenen in onze gemeente! Daarom zet de Berlaarse sportraad jaarlijks de beste sportieve prestaties van het voorbije jaar in de kijker. Ze reiken dan de Trofee voor Sportverdienste en de Trofee voor Bijzondere Sportprestatie uit.

Wie was afgelopen seizoen jouw Berlaarse Sportkampioen?

In Berlaar kan je op zondag 4 februari 2024 deelnemen aan een fijne wandeling langs de meanderende Gestelbeek! Laat je leiden door het knisperende pad door de verkwikkende natuur.

Op onze wekelijkse woensdagmarkt in Berlaar zijn er enkele standplaatsen beschikbaar. Om één van deze standplaatsen in te nemen vanaf 1 januari 2024, kan je je kandidaat stellen.

Op maandag 4 december zijn de telefoonlijnen van het gemeentelijk administratief centrum in de namiddag uitzonderlijk afgesloten.
 
In de voormiddag kan je ons tussen 8.30 en 12.15 uur wel nog steeds bereiken. Ook tijdens de avondopening zijn we (telefonisch) te bereiken van 17.30 tot 20 uur.
 
 

Vanaf 6 januari 2024 rolt De Lijn Hoppin, de nieuwe mobiliteitsvisie van de Vlaamse overheid, uit. Die visie moet het makkelijker maken om verschillende vervoermiddelen te combineren. In Berlaar betekent dat dat de busverbinding 297 Heist-op-den-Berg – Lier vervangen wordt door lijn 58 die voortaan ook door Koningshooikt rijdt en stopplaatsen kent aan de stations van Berlaar en Heist-op-den-Berg. Lijn 511 Mechelen – Herentals zal dan weer niet langer via Herenthout rijden.

De actie ‘Win gratis winkelplezier’ is terug! Hiermee willen we onze inwoners aanmoedigen om lokaal te shoppen. Wie z'n kans waagt met een kassabon van één van de deelnemende zaken, kan dat aankoopbedrag terugwinnen.

Het inwonersaantal van Berlaar overschreed onlangs de kaap van 12 000 inwoners. Om deze gebeurtenis niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, vierde het lokaal bestuur op zaterdag 18 november de 12 000ste inwoner.

 
In 2012 verwelkomde Berlaar de 11 000ste inwoner in de gemeente. In de loop van de jaren die volgden, bleef het bewonersaantal stelselmatig aangroeien.

Het lokaal bestuur van Berlaar legde het afgelopen jaar succesvol het certificatietraject voor Baanbrekende Werkgever af. Dat is een initiatief van Antwerp Management School, De Lijn en Jobat.

Het werd een boeiend jaar vol interessante connecties en leermomenten. De focus bij ons als werkgever lag op het thema 'Duurzaam Werk - Welzijn'. We gingen daarbij de uitdaging aan om een vitabiliteitsbeleid voor onze medewerkers uit te werken.

Benieuwd naar meer?

Op zoek naar je eigen stek op de huurmarkt, maar word je steeds afgewezen? Heb je daarbij het gevoel dat dit onterecht was, vanwege bijvoorbeeld jouw huidskleur, handicap of uitkering? Dan kreeg je mogelijk te maken met discriminatie en werd je oneerlijk behandeld.  

Discriminatie?

Op zaterdag 2 december verwachten we hoog bezoek in Berlaar, want dan komt de enige echte Sinterklaas langs! Net als vorig jaar neemt de Sint met zijn Pieten plaats in de bus van ‘Ambiance op Wielen’ om zo alle kinderen in onze gemeente te kunnen ontmoeten.