Nieuws - meest recent

Het lokaal bestuur van Berlaar heeft op 24 september het SAVE-charter Steden & Gemeenten van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) ondertekend. Berlaar is daarmee de 118de Vlaamse gemeente die het charter ondertekent.

Geen traditionele huis-aan-huisverkoop van azalea’s dit jaar in Berlaar. Het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker verliep namelijk volledig online. Om de actie financieel te ondersteunen en de rusthuisbewoners in Berlaar een hart onder de riem te steken, schenkt het lokaal bestuur 281 plantjes aan de rusthuizen.

In de Berlaarse bib​ kan je vanaf vandaag e-boeken lenen op je eigen toestel. Op het e-boekenplatform cloudLibrary doorzoek je eenvoudig het volledige aanbod. Je kan twee boeken lenen, twee boeken reserveren en elk boek maximaal zes weken houden. Over boetes hoef je je geen zorgen te maken, na zes weken verdwijnen de titels automatisch van het toestel.

Op de eerste zondag van oktober staat er traditioneel een kinderrommelmarkt op het programma op het Berlaarse stationsplein. De rommelmarkt vindt dit jaar plaats op zondag 4 oktober.

 

 

 

Wat?                           Rommelmarkt voor kinderen van 6 tot 16 jaar die in Berlaar wonen of naar school gaan.
                                    Deelname is gratis.

Waar en wanneer?    Zondag 4 oktober 2020 van 14 tot 17 uur op het Stationsplein.

Als gevolg van de COVID-19 maatregelen konden sommige mensen niet voldoen aan de eisen voor het verlengen van het rijbewijs. Daarom werd besloten om de geldigheid van alle EU-rijbewijzen, die in de periode vanaf 1 februari tot en met 31 augustus 2020 verlopen, met zeven maanden te verlengen.

Verlenging (voorlopig) rijbewijs

De laatste jaren nam het aantal winkels, bedrijven en woningen langs de N10 tussen Lier en Heist-op-den-Berg enorm toe. Daardoor verdwenen er handelszaken uit de stads- en dorpskernen en moest er open ruimte wijken. Daar wil de provincie Antwerpen met het PRUP ‘Afbakening winkelvrije en winkelarme zones N10 van Lier tot en met Heist-op-den-Berg’ iets aan doen. Interesse om jouw steentje bij te dragen? Geef dan van 14 september t.e.m. 12 november jouw mening over de startnota en de eerste versie van de procesnota.

Winkelvrije en winkelarme zones

Bouw mee aan de toekomst van de N10

Het lokaal bestuur start dit najaar met de aanleg van een dubbelrichtingsfietspad in Hemelshoek, tussen de N10 en de Welvaartstraat. Op die manier wordt de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers op die route verbeterd. Aquafin zal samen met deze werken ook een nieuwe verbindingsriolering realiseren onder de rijbaan en die laten aansluiten in de Aarschotsebaan en de Welvaartstraat.

Op 31 december 2020 stopt de inzameling van de roze zak, zowel aan huis als op de recyclageparken. De 'nieuwe blauwe zak' wordt dan ingevoerd. Daarin mogen vanaf dan alle plastic verpakkingen in plaats van enkel plastic flessen en flacons. De prijs van die nieuwe blauwe zak is 0,15 EUR per stuk, dezelfde als voor de oude blauwe zak en de roze zak.

De roze zakken kunnen vanaf 1 januari 2021 niet meer gebruikt worden om gemengde plastics of andere materialen aan te bieden.

Lokale en professionele artiesten gaan samen aan de slag om etalages van handelszaken op te fleuren met prachtige raamtekeningen voor het Weekend van de Klant. Ben je een creatieveling of handelaar? Lees dan zeker verder!

Berlaar is op zoek naar artistiek talent in de vorm van lokale kunstenaars, amateurkunstenaars of hobbyisten die zich kandidaat stellen om een tekening aan te brengen op de etalage van een handelspand. Iedereen met aanleg voor creativiteit is welkom!

Elke Belg ouder dan twaalf kan vanaf vandaag zijn gratis Hello Belgium Railpass aanvragen, goed voor twaalf gratis treinritten. Je kan de pas aanvragen tot en met 30 september en hem gebruiken vanaf 5 oktober.