Nieuws - meest recent

In februari van dit jaar heeft Berlaar zich geëngageerd om als Pleegzorggemeente op te treden. Daarmee wil onze gemeente helpen in de zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen. Tijdens de week van de Pleegzorg, van 15 tot 24 november, zet Berlaar pleegzorg dan ook extra in de kijker in het straatbeeld.

Op Valentijnsdag dit jaar ontving elke stad en gemeente in de provincie Antwerpen een liefdesbrief met de vraag om zich te engageren als Pleegzorggemeente. Onze gemeente beantwoordde die liefdesbrief positief.

De vos is terug van weggeweest. Ook in onze gemeente werd hij al meermaals gesignaleerd. Komt hij regelmatig ongewenst op bezoek bij je kippen? Dan kan je enkele basistips toepassen die hem daartoe verhinderen.

De vos is een prachtig, mysterieus roofdier. Met zijn dikke pluimstaart en zijn vossenstreken speelt hij de hoofdrol in heel wat verhalen en legendes. De laatste jaren doet de vos het steeds beter in Vlaanderen: hij heeft zich aangepast aan het samenleven met de mens. Vossen leven zelfs in het hartje van steden als Brussel en Mechelen.

Op diverse locaties in onze gemeente werden er op 6 en 7 november maar liefst 25 000 bloembollen de grond in gewerkt. Onder andere op het Marktplein in het centrum, in de Schooldreef in Berlaar-Heikant en aan de Lambertusplaats in Gestel werden machinaal bloembollen geplant.

Op zoek naar een cadeau voor Sinterklaas of Kerstmis? Of lees je gewoon graag? Het Huis van het Kind Berlaar deelt in december gratis boeken uit.

Lezen kent alleen maar voordelen. Iemand die leest kent doorgaans meer woorden dan iemand die nooit een boek vastneemt. Je kan je beter uitdrukken, maar ook later helpt het je. Lezen zorgt voor een levendige fantasie en neemt je mee in een andere wereld. Kortom: lezen is gewoonweg leuk!

Kom snuisteren tussen de boeken

Voor de 22ste keer organiseert Bond Beter Leefmilieu het evenement Ecobouwers Opendeur. Tijdens deze opendeurdagen kom je alles te weten over bouwen met aandacht voor energiezuinigheid en duurzame materialen. Ook in Berlaar neemt er een woning deel en stelt op 9 en 17 november de deuren voor je open.

In november organiseert de Vlaamse Ouderenraad traditiegetrouw de Week van de Senior. In Berlaar kunnen de 55-plussers deelnemen aan Het Dementiecabaret, een infosessie over pensioenen, een plusparty en veel meer!

De dienst Burgerzaken werkt gedeeltelijk op afspraak. Kijk op voorhand na hoe we jou verder kunnen helpen.

Een overzicht van de producten die je met of zonder afspraak kan verkrijgen vind je hier.

Een afspraak maken doe je via het algemeen telefoonnummer 03 410 19 00 of via mail naar burgerzaken@berlaar.be.

Op de wekelijkse woensdagmarkt van Berlaar zijn er recent enkele vaste standplaatsen vrijgekomen. Deze standplaatsen werden open verklaard en kunnen dus opnieuw ingevuld te worden.

Let wel: bij sommige standplaatsen is er een extra voorwaarde, namelijk dat er geen wagen achter het kraam mag geplaatst worden omdat daar onvoldoende plaats voor is. De wagen dient dus van de markt verwijderd en geparkeerd te worden op een reglementaire locatie. 

Het gaat om volgende plaatsen: 

Het lokaal bestuur is op korte termijn op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor kinderen. We zoeken een speelkameraadje voor Larz, een kindje met het syndroom van Down dat in de opvang verblijft, en huiswerkbegeleiders.

 

 


Larz zoekt speelkameraadje!

Ben jij de toffe vrijwilliger die met Larz kan komen spelen in Buitenschoolse Kinderopvang Roefels (Pastorijstraat 60, 2590 Berlaar)?

Larz stelt zichzelf graag even voor: