Nieuws - meest recent

De provincie Antwerpen maakt een Beleidsplan Ruimte op voor haar grondgebied. Daarin geeft ze haar visie op de ruimte in de provincie zodat er in de toekomst voor iedereen ruimte is om te wonen, te werken en te leven.

Naar aanleiding van de afkondiging van de fase oranje van de brandwaarschuwingsindex door het Agentschap voor Natuur en Bos heeft gouverneur Cathy Berx van de provincie Antwerpen een rook- en vuurverbod uitgevaardigd.

Nu zoveel mensen omwille van de coronacrisis thuis blijven, zijn veel parkeerplaatsen in gebruik en kunnen zorgverleners soms moeilijk hun dienstwagen kwijt.

De wilsverklaring euthanasie, waarmee je vooraf kan aangeven dat je euthanasie wenst ingeval van een onomkeerbare coma, wordt vanaf 3 april 2020 onbeperkt geldig. Voordien moest je de wilsverklaring om de vijf jaar vernieuwen.

Volgende week dinsdag 7 april gaan de recyclageparken opnieuw open. De heropening gaat echter gepaard met strenge maatregelen om ieders gezondheid te kunnen blijven garanderen.

De overheid heeft beslist dat alle recyclageparken terug open gaan vanaf dinsdag 7 april 2020. Er zullen echter strenge maatregelen worden opgelegd en enkele beperkingen worden ingevoerd. De politie houdt toezicht aan en in het park. Enkel op die manier kan de afvoer van afvalstoffen naar het recyclagepark op een gecontroleerde manier gebeuren en kunnen we de gezondheid van iedereen beschermen.

OPGELET: wegens de geldende coronamaatregelen werd dit evenement geannuleerd. Kippen bestellen via het lokaal bestuur is niet langer mogelijk.

 

Voor de vijfde keer organiseert het lokaal bestuur van Berlaar een kippenverkoopactie. Wie een kip wil voor in zijn of haar tuin, kan deze niet langer bestellen tijdens de infoavonden (geannuleerd), maar door ons onderstaand bestelformulier te bezorgen.

Het college van burgemeester en schepenen van Berlaar heeft besloten alle evenementen die het lokaal bestuur zelf organiseert in april, mei en juni te annuleren. Die beslissing komt er naar aanleiding van de coronacrisis en de bijhorende maatregelen waar het hele land momenteel mee te maken heeft.

Met het mooie weer trekken heel wat mensen de wandel- en loopschoenen aan of halen de fiets van stal. Dat is prima, zolang de sociale afstand van minimaal 1,5 meter gerespecteerd wordt. Het mag zeker ook niet in groep, enkel per gezin.

Over andere vormen van recreatie bestond er onduidelijkheid, maar die is nu weg: vissen en paardrijden is niet toegestaan. Paardrijden mag enkel op een privépiste als het paard daar nood aan heeft.

De auto blijft thuis

Dit evenement werd geannuleerd. Ook de wekelijkse markt zal voorlopig niet plaatsvinden.

Op woensdag 8 april 2020 krijgen Berlaar bezoek van de immer vrolijke paashaas!

Tussen 9 en 12 uur huppelt de paashaas rond op de wekelijkse markt. Natuurlijk komt hij niet met lege handen en brengt lekkere chocolade eitjes mee voor jong en oud. Het lokaal bestuur trakteert op z’n beurt iedereen op lekkere chocolademelk en voor de kinderen is er een leuke paaszoektocht.

De eerste maaibeurt dient zich aan, maar momenteel kan je niet op het recyclagepark terecht met je grasmaaisel. Het gras meegeven met het restafval is echter geen goed idee. De afvalophalers hebben momenteel meer dan hun handen vol en al het extra grasmaaisel zou de capaciteit van de ophaling onnodig onder druk zetten.

 

Wist je dat grasmaaisel een belangrijke meerwaarde heeft in je tuin? We zetten alvast 5 tips op een rijtje:

1. Zet je grasmaaisel in als mulch voor je borders