Nieuws - meest bekeken

 

Het Crisiscentrum heeft twee telefoonnummers geactiveerd waarop burgers terecht kunnen met vragen: 0800 14 689 voor gezondheid, 0800 120 33 voor economie. Omdat de maatregelen rond het coronavirus momenteel federaal gecoördineerd worden, neem je bij vragen best contact op met deze nummers.

Ook als lokaal bestuur moeten we de nieuwe bijkomende maatregelen van de federale en provinciale overheid opvolgen. Dat betekent onder meer dat op vele diensten telewerk momenteel de norm is.

Wanneer je in Berlaar werken wil uitvoeren (als aannemer of particulier), moet je voor de inname van het openbaar domein een signalisatievergunning (bijvoorbeeld een parkeerverbod) aanvragen.

Je moet deze vergunning tijdig aanvragen bij de dienst Mobiliteit en maakt daarvoor gebruik van het aanvraagformulier. Dat kan je krijgen aan het onthaal van het gemeentehuis en staat ook hieronder.  Voor meer informatie kan je contact opnemen met Patrick Govaerts of Bert Schepers (Markt 2, 03 410 19 00).

Parkeerverbod

Om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken en de situatie in de provincie Antwerpen terug onder controle te krijgen, voerden de Nationale Veiligheidsraad en de Provinciale Crisiscel op maandag 27 juli enkele bijkomende maatregelen in. Berlaar maakt deel uit van de provincie Antwerpen, de regels van de crisiscel zijn dus ook in onze gemeente van toepassing.

Vanaf maandag 16 januari veranderen de criteria waaraan een foto voor je identiteitskaart of kids-ID moet voldoen. De voorschriften die reeds gelden voor paspoorten, de ICAO-regels uit de internationale luchtvaart, zijn dan voortaan ook van toepassing op elektronische identiteitskaarten en een kids-ID.

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken verstrengt de normen om douanecontroles vlot te laten verlopen. In de toekomst worden grenscontroles nog meer geautomatiseerd, waardoor dat nog belangrijker wordt.

Een vraag voor de dienst Vrije Tijd, Ruimtelijke Ordening of Burgerzaken? Voortaan bereik je de gemeentelijke diensten slechts via één centraal nummer: 03 410 19 00!

Met de riolerings- en wegeniswerken start op maandag 4 mei de tweede fase van de heraanleg van de Pastorijstraat. De aannemer neemt daarbij de Ballaarweg, de kerkomgeving en de Pastorijstraat onder handen. De Pastorijstraat is door de werken een jaar lang onderbroken.

In Berlaar starten op 4 mei de werken aan Ballaarweg, Pastorijstraat en kerkomgeving. De straten krijgen er onder meer nieuwe riolering, een nieuw wegdek, er komt een veilig fiets- en voetpad en de schoolomgevingen worden heringericht.

Sinds januari 2015 kan je gemeente Berlaar volgen op Facebook, Twitter en LinkedIn. Vanaf vandaag voegen we nog een extra kanaal toe: je vindt ons voortaan namelijk ook terug op Instagram. Instagram is een gratis mobiele applicatie, waar foto's, video's en het beeld centraal staan.

De gemeente zoekt lokale helden die in hun dagelijkse leven bijdragen aan duurzame ontwikkeling. Dat kunnen burgers, organisaties, verenigingen, scholen, bedrijven of andere groepen zijn.

Een duurzame held: