Nieuws - meest bekeken

Ook als lokaal bestuur moeten we de nieuwe bijkomende maatregelen van de federale en Vlaamse overheid opvolgen. Dat betekent onder meer dat op vele diensten telewerk momenteel de norm is.

Wanneer je in Berlaar werken wil uitvoeren (als aannemer of particulier), moet je voor de inname van het openbaar domein een signalisatievergunning (bijvoorbeeld een parkeerverbod) aanvragen.

Je moet deze vergunning tijdig aanvragen bij de dienst Mobiliteit en maakt daarvoor gebruik van het aanvraagformulier. Dat kan je krijgen aan het onthaal van het gemeentehuis en staat ook hieronder.  Voor meer informatie kan je contact opnemen met Patrick Govaerts of Bert Schepers (Markt 2, 03 410 19 00).

Parkeerverbod

Vanaf maandag 16 januari veranderen de criteria waaraan een foto voor je identiteitskaart of kids-ID moet voldoen. De voorschriften die reeds gelden voor paspoorten, de ICAO-regels uit de internationale luchtvaart, zijn dan voortaan ook van toepassing op elektronische identiteitskaarten en een kids-ID.

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken verstrengt de normen om douanecontroles vlot te laten verlopen. In de toekomst worden grenscontroles nog meer geautomatiseerd, waardoor dat nog belangrijker wordt.

Een vraag voor de dienst Vrije Tijd, Ruimtelijke Ordening of Burgerzaken? Voortaan bereik je de gemeentelijke diensten slechts via één centraal nummer: 03 410 19 00!

Met de riolerings- en wegeniswerken start op maandag 4 mei de tweede fase van de heraanleg van de Pastorijstraat. De aannemer neemt daarbij de Ballaarweg, de kerkomgeving en de Pastorijstraat onder handen. De Pastorijstraat is door de werken een jaar lang onderbroken.

In Berlaar starten op 4 mei de werken aan Ballaarweg, Pastorijstraat en kerkomgeving. De straten krijgen er onder meer nieuwe riolering, een nieuw wegdek, er komt een veilig fiets- en voetpad en de schoolomgevingen worden heringericht.

Sinds januari 2015 kan je gemeente Berlaar volgen op Facebook, Twitter en LinkedIn. Vanaf vandaag voegen we nog een extra kanaal toe: je vindt ons voortaan namelijk ook terug op Instagram. Instagram is een gratis mobiele applicatie, waar foto's, video's en het beeld centraal staan.

Ook dit jaar organiseren Pallieterland 2.0 en Kempens Karakter opnieuw een reeks fijne winterwandelingen doorheen de natuur. Van december 2020 tot maart 2021 staan er 9 wandelingen op het programma in de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lille, Olen, Putte, Vorselaar, Berlaar en Nijlen.

Als gemeentebestuur willen we onze dienstverlening steeds verbeteren en onze burgers zo snel mogelijk verderhelpen. Om onnodige wachtrijen aan de loketten te vermijden, evolueert het onthaal de komende jaren naar een snelbalie. Dat betekent dat je voor bepaalde producten niet langer rechtstreeks naar het loket van de betrokken dienst moet, maar ze wel bij het onthaal kan afhalen.

In een eerste fase dragen we volgende producten van de dienst Burgerzaken over naar het onthaal:

 

Gemeente & OCMW Berlaar namen, in samenwerking met verschillende partners, recent een aantal stappen om een Huis van het Kind in Berlaar op te richten. Dat is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties dat dienstverlening voor kinderen en jonge gezinnen aanbiedt.

Momenteel heeft het Huis van het Kind nog geen fysiek loket, maar ze zijn wel van start gegaan met een eerste activiteit: de pamperbox.