Nieuws - meest bekeken

3012

Over enkele weken wuiven we 2017 uit. In Berlaar doen de kinderen dat onder meer door de straat op te trekken om te zingen. Die folklore willen we graag in stand houden.

Omdat oudjaar dit jaar op een zondag valt, zullen de kinderen op zaterdag 30 december al lachend door de straten trekken. Gewapend met alleen een zangzak en hun stem gaan zij van deur tot deur om wat snoep of centjes bij elkaar te zingen.

Op woensdag 2 augustus starten de werken aan het fietspad Kesselsteenweg - Berlaarsesteenweg. Er wordt gewerkt vanaf het kruispunt met de Nieuwe Bevelsesteenweg in Kessel tot en met de Legrellestraat in het centrum van Berlaar. Achter de baangracht wordt er dan een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad aangelegd. Het project wordt uitgevoerd met subsidies van de provincie Antwerpen en de Vlaamse Overheid. 

Verkeersmaatregelen

Omdat er in de nacht van 31 december 2017 op 1 januari 2018 felle rukwinden voorspeld worden, besloot hulpverleningszone Rivierenland dat het afsteken van nieuwjaarsvuurwerk te veel risico's zou inhouden.

Vuurwerk is daarom vanavond en vannacht niet aangeraden. Respecteer deze maatregel en ga veilig 2018 in!

De Avondmarkt of het Avondfeest zoals we het de laatste jaren al eens noemen, is dit jaar aan haar 40ste editie toe. Reeds van bij het begin bestaan de deelnemers uitsluitend uit Berlaarse zelfstandigen en Berlaarse verenigingen. Daarnaast is er altijd een brede waaier aan animatie: straatartiesten, kermiskramen, klimtoren, trampoline, optredens, oude ambachten, verkoop van gevonden fietsen, vuurwerk, … noem maar op! Het gemeentebestuur neemt de organisatie en coördinatie op zich.

Om een zo goed mogelijke dienstverlening te kunnen bieden, zal IVAREM de ophaalrondes in 2018 in alle gemeenten herschikken.

Voor de inwoners van Berlaar betekent dit dat ze vanaf 2018 hun afval niet meer op dinsdag, maar op donderdag kunnen buiten plaatsen. Bekijk zeker goed de afvalkalender die in de loop van december in de brievenbus valt. Je vindt de kalender ook op www.ivarem.be/ophaalkalender.

Het gemeentebestuur verloot 100 gratis toegangskaarten voor Quondam (50 kaarten zaterdag, 50 kaarten zondag) onder de Berlaarse inwoners. Om kans te maken op zo'n gratis kaart stuur je een mailtje met je gegevens (naam, rijksregisternummer, adres, telefoonnummer) naar info@berlaar.be. Je vermeldt daarbij ook voor welke dag (zaterdag of zondag) je meedoet. Dat kan tot donderdag 11 mei.

Op de Berlaarse kerkhoven is de gemeentelijke groendienst momenteel druk in de weer. Met Allerheiligen in het vooruitzicht zorgen de arbeiders ervoor dat alles er extra netjes bij ligt tijdens deze drukke dagen.

Bloempotpinnen

Om de nieuwe beplanting op de begraafplaats in Berlaar-Centrum te sparen, voorziet het gemeentebestuur gratis bloempotpinnen. Bezoekers hoeven daardoor niet langer een put te graven om chrysanten te plaatsen. Je kan de pinnen gratis afhalen bij één van de arbeiders op het kerkhof.

Geen sluitingsdag

De ophokplicht voor pluimvee en vogels van hobbyhouders is sinds vrijdagnamiddag 17 maart opgeheven. Voor alle pluimvee van professionele pluimveehouders blijft de ophokplicht wel van kracht.

Hobbyhouders

Hobbyhouders moeten hun pluimvee en vogels niet meer verplicht afschermen. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) beveelt de maatregel wel nog steeds sterk aan. Zeker in de buurt van waterplassen en waterlopen, waar het risico op besmetting door wilde vogels groter is, doe je er goed aan de vogels nog binnen te houden.

De winter is hét seizoen bij uitstek om je wandelschoenen aan te trekken. Heerlijk genieten van de knisperige koude en onderweg of achteraf weer zalig opwarmen met een glaasje of wat lekkers.

Ook in de winter van 2016-2017 zijn er speciaal voor jou elf winterwandelingen uitgestippeld. Ontdek ze in de brochure en ga samen met vrienden en familie te voet op ontdekkingstocht door de deelnemende gemeenten!

In juli en augustus organiseert de vzw Belgian Palace of Music, in samenwerking met het gemeentebestuur, opnieuw de concertreeks 'De Zomer van Balder' in het centrum van onze gemeente. Van 12 juli tot en met 16 augustus kan je daardoor elke woensdag vanaf 19 uur genieten van gratis optredens aan onze gezellige kiosk.

Programma: www.dezomervanbalder.be