Momenteel bouwen de Aziatische hoornaars hun embryonaal nest uit tot een primair nest. Dit nest heeft de grootte van een kleine voetbal en wordt bewoond door de koningin en de werksters. Je kan het terugvinden op beschutte plaatsen zoals tuinhuizen, onder afdaken en dakranden, in nestkastjes, spouwmuren, klimplanten en hagen. Hou hier rekening mee, want wanneer je per ongeluk een nest verstoort, zullen de werksters dit verdedigen.
Check je haag voor je gaat snoeien






