Ontwikkelingssamenwerking

Het gemeentebestuur besteedt aandacht aan solidariteit en ontwikkelingssamenwerking. Deze dienst organiseert bijvoorbeeld jaarlijks een heerlijke brunch met reisverhalen ten voordele van de 11.11.11-actie tijdens de maand november.

Daarnaast biedt het gemeentebestuur logistieke ondersteuning bij andere campagnes zoals de Damiaanactie, Vredeseilanden, enzovoort.

In de OXFAM-winkel in Berlaar-Heikant kan je terecht voor een breed gamma aan (h)eerlijke producten (Aarschotsebaan 52 - www.oxfamwereldwinkels.be).

In Berlaar werken we eraan om FairTradeGemeente te worden. Hiermee willen we duidelijk maken dat we achter het verhaal van Fair Trade en duurzame, lokale landbouw staan. We consumeren producten van eerlijke handel en willen zoveel mogelijk zaken binnen ons bestuur 'verduurzamen'.

 

Na een pauze van enkele jaren blazen we op 22 augustus het multicultureel dorpsfeest Kokkina Colora nieuw leven in. Het festival vindt plaats op het Berlaarse dorpsplein en laat je kennismaken met de wereldkeuken en de wereldmuziek.

Iedereen is welkom vanaf 14.30 uur. Bezoekers mogen zich verwachten aan verschillende optredens, van onder andere Murgafanfare Agrum en Sonbacan, een gezellig marktje met eetstanden en workshops voor kinderen. De toegang is gratis!

Kokkina wordt georganiseerd door de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking en met ondersteuning van Oxfam Wereldwinkel en Davidsfonds.

Zie ook