Lokale Economie

Berlaar is een vrij welvarende gemeente met meer dan 11 000 inwoners. Een belangrijk gedeelte van de actieve bevolking werkt in omliggende steden. Op economisch vlak was de diamantnijverheid vroeger zeer belangrijk voor de inwoners.

Vandaag zijn er in de gemeente een aantal stevig uitgebouwde middenstandsbedrijven van allerlei aard. Zo is de bouwsector al vele jaren goed vertegenwoordigd. De grootste concentratie winkels vind je rondom het marktplein, in de Dorpsstraat en de Stationsstraat.

In Berlaar zijn er momenteel twee bedrijventerreinen: Park Diamant (Pastorijstraat) en de Hellegatstraat. Een derde, De Hutten, wordt voorzien aan de Aarschotsebaan.

Daarnaast telt Berlaar verschillende landbouwbedrijven met een gemiddelde oppervlakte van 6ha54. En ook de dienstensector speelt een belangrijke rol.

Startende ondernemingen en zelfstandigen kunnen met hun vragen terecht bij de dienst Lokale Economie. Volgende link geeft ook heel veel bruikbare informatie: https://economie.fgov.be/nl/publicaties/zelfstandige-worden

 

Wekelijkse markt

Elke woensdag vindt er van 8 tot 12 uur een openbare markt plaats in het centrum van Berlaar.

Berlaarbon

Voor wie af en toe onvoldoende inspiratie heeft om een geschikt geschenk te vinden, biedt de Berlaarbon een gepaste oplos

Middenstandsvereniging

Voor meer informatie over de Berlaarse middenstand kan je terecht bij de middenstandsvereniging ZOB (Zelfstandige

bizLocator: ruimte voor ondernemen

bizLocator is een online platform voor bedrijfsvastgoed.

Checklist beginnende ondernemers

Wil je een zaak opstarten in Berlaar? De dienst Lokale Economie van de gemeente helpt je graag verder.

Circus

Een aanvraag om met een circus naar Berlaar te komen, kan ingediend worden bij de dienst Lokale Economie.

Ambtenaren Anja Hermans en Brenda Deflem
Markt 2 - 2590
Berlaar
03 410 19 00
Alles weergeven