Lokale Economie

Berlaar is een vrij welvarende gemeente met meer dan 11 000 inwoners. Een belangrijk gedeelte van de actieve bevolking werkt in omliggende steden. Op economisch vlak was de diamantnijverheid vroeger zeer belangrijk voor de inwoners.

Vandaag zijn er in de gemeente een aantal stevig uitgebouwde middenstandsbedrijven van allerlei aard. Zo is de bouwsector al vele jaren goed vertegenwoordigd. De grootste concentratie winkels vind je rondom het marktplein, in de Dorpsstraat en de Stationsstraat.

In Berlaar zijn er momenteel twee bedrijventerreinen: Park Diamant (Pastorijstraat) en de Hellegatstraat. Een derde, De Hutten, wordt voorzien aan de Aarschotsebaan.

Daarnaast telt Berlaar verschillende landbouwbedrijven met een gemiddelde oppervlakte van 6ha54. En ook de dienstensector speelt een belangrijke rol. 

De Dienst Economie en Internationale Samenwerking van de Provincie Antwerpen werkte een rapport over detailhandelsbeleid voor een levendige winkelkern uit waarin je de visie van het gemeentebestuur terug kan vinden. 

Startende ondernemingen en zelfstandigen kunnen met hun vragen terecht bij de dienst Lokale Economie. Volgende link geeft ook heel veel bruikbare informatie: https://www.vlaanderen.be/starten-met-een-eigen-zaak

 

Ambtenaren Anja Hermans en Brenda Deflem
Markt 2 - 2590
Berlaar
03 410 19 00
Alles weergeven