Nieuws - meest bediscussieerd

België telt zo’n 18 000 brandweermannen (m/v), waarvan 12 000 vrijwilligers. Zij staan dag en nacht klaar om mensen te helpen en gaan letterlijk voor hen, maar ook voor elkaar door het vuur.

Het nieuwe schooljaar is gestart en ook de sport- en cultuurclubs openen een nieuw seizoen!

Maar wat als ...

- je, omwille van financiële of bijzondere moeilijkheden, jouw kind(eren) niet kan laten deelnemen aan een sport?

- je ook zelf moeilijk kan deelnemen aan cultuur- en sportactiviteiten omwille van een te beperkt budget?

Misschien kan de sociale dienst je helpen!

Hoe aanvragen?

We mogen weer! Nadat de kermiskramen zich in juli al opnieuw mochten verzamelen op het vernieuwde Kardinaal Cardijnplein voor de jaarlijkse Heikermis, verwelkomen we ze in het najaar op het marktplein in Berlaar-Centrum.

Tijdens het eerste weekend van september kan jong en minder jong de zomervakantie er komen afsluiten en de start van het schooljaar fijn inzetten. De kermis staat er vanaf zaterdag 4 september tot en met dinsdag 7 september.

Praktisch

De vijf gemeenten binnen de Eerstelijnszone Pallieterland (Berlaar, Duffel, Lier, Nijlen en Ranst) besloten het vaccinatiecentrum voor onze zone in te richten in CC De Mol in Lier (Aarschotsesteenweg 3, 2500 Lier). Er werd gekozen voor een centrale ligging, die vlot bereikbaar is. Ook de inwoners van Berlaar zullen daar dus terecht kunnen voor een spuitje.
 
CC De Mol in Lier

Het Berlaarse gemeentebestuur overhandigde vandaag officieel de sleutel van het Berlaarhof aan vzw VillaVip. VillaVip krijgt het gebouw in erfpacht van de gemeente en zal er een thuis creëren voor personen met een verstandelijke beperking.

Naar goede gewoonte organiseren het lokaal bestuur en de milieuraad opnieuw de actie Behaag het Landschap. Deze keer kan je kiezen uit hagen, struikpartijen en mezenkastjes.

Vanaf 1 mei worden alle contactgegevens op de chips van huisdieren automatisch anoniem, waardoor het veel moeilijker wordt om hun baasje te vinden. Dierenartsen roepen eigenaars op om hun gegevens openbaar te maken.

Bij de gemeentelijke diensten is het onthaalloket het aanspreekpunt bij uitstek. Wie het gemeentehuis of het Sociaal Huis bezoekt, is verplicht zich eerst aan te melden bij het onthaal. Zij wijzen je de juiste weg en helpen je om je bezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen. Je kan er ook terecht om een aantal producten te kopen of af te halen. Die sommen we hieronder nog even voor je op.

Met de Gemeente-Stadsmonitor peilt de Vlaamse overheid om de drie jaar naar de mening van de burger over allerlei lokale beleidsthema's, gaande van armoede tot wonen en van verkeer tot diversiteit. In september en oktober 2020 vulden 150 000 inwoners over heel Vlaanderen deze vragenlijst in.

Net als vele gemeenten kijkt het lokaal bestuur van Berlaar steeds uit naar de resultaten. Die bieden namelijk waardevolle informatie over hoe onze inwoners bepaalde zaken in onze gemeente ervaren. Daar kunnen we mee aan de slag om het beleid verder te evalueren en bij te sturen.

Om valincidenten te voorkomen is bewegen erg belangrijk. Zeker voor ouderen is het van vitaal belang om gezond en sterk te blijven. Logo Mechelen wil aan de hand van enkele nuttige tips ouderen stimuleren om te (blijven) bewegen. Hieronder vind je verschillende beweegtips die ouderen zelfstandig thuis kunnen uitvoeren.

Tips valpreventie

Meer weten?

www.logomechelen.be