Nieuws - meest bediscussieerd

In Berlaar gaat in februari een nieuwe actie van start waarmee het lokaal bestuur duidelijk wil maken dat sigarettenpeuken niet zomaar op de grond gegooid mogen worden. Om die boodschap kracht bij te zetten worden er binnenkort zakasbakjes verdeeld.

Het lijkt onschuldig, wat is nu één peuk op de grond? Peuken zijn inderdaad klein, maar elke dag worden er in Vlaanderen 100 000 sigaretten op de grond gegooid. Meer dan de helft van het zwerfvuil bestaat uit sigarettenpeuken. Dit is niet alleen storend, ze brengen ook schade mee voor onze bodem en ons grondwater.

Jean Stroobants, één van de drijvende krachten van Karateclub Berlaar, mocht op vrijdag 22 maart de Berlaarse Trofee voor Sportverdienste in ontvangst nemen. Jean ontvangt de trofee voor zijn jarenlange inzet voor de karatesport en sport in het algemeen.

Naar goede jaarlijkse gewoonte zette de Berlaarse sportraad tijdens de kampioenenhulde de beste sportieve prestaties van het voorbije jaar in de kijker. Op het einde van de avond werd bekend gemaakt wie de Trofee voor Sportverdienste in ontvangst mocht nemen.

Ook als lokaal bestuur moeten we de nieuwe bijkomende maatregelen van de federale en Vlaamse overheid opvolgen. Dat betekent onder meer dat op vele diensten telewerk momenteel de norm is.

Begin dit jaar zijn de nutswerken voor de heraanleg van de Aarschotsebaan/N10 gestart. De nutsmaatschappijen vernieuwen daarbij hun kabels en leidingen voor elektriciteit, water, gas en telecom. Vanaf dinsdag 16 augustus gaan de nutswerken verder langs de N10 tussen het kruispunt met de Houwstraat en de rotonde Fabiola.

18 tot 24 augustus – Isschotweg afgesloten langs N10

 

Het Belgische Circus Pipo komt naar Berlaar! Van zondag 26 mei tot en met zondag 2 juni brengt het gezelschap je een heerlijke mix van puur traditioneel circus en unieke, wervelende sensaties!

In de verwarmde circustent achter sporthal t’ Stapveld (Pastorijstraat 62) brengt het circusgezelschap een indrukwekkende show voor het hele gezin. Kom mee lachen met de clowns en genieten van lucht- en grondacrobaten, jongleurs, hoelahoep- en diabolo-acts en meer. Plezier en sensatie voor jong en oud!

ACTIE VAN 2023 IS AFGELOPEN

Eind 2019 werd de campagne 'Bloeiend Berlaar' in het leven geroepen om onze gemeente groen en landelijk te houden. Want de voordelen van groen zijn bij ieder van ons gekend: we zijn gezonder en voelen ons gelukkiger en minder gestresseerd.

Op woensdag 15 mei organiseert Berlaar opnieuw de Buitenspeeldag, een dag waarop kinderen een vrijstelling van hun huiswerk krijgen en aangespoord worden om in de buitenlucht te gaan spelen.

In 2021 krijgt ieder Berlaars gezin gratis een gele papiercontainer. Gedaan met het verzamelen van papier in kartonnen dozen, en met de slordige stapels oud papier in jouw bergruimte. Binnenkort kan je papier en karton rechtstreeks in een container gooien.

De standaard container die ieder gezin ontvangt heeft een volume van 240 liter. Voldoende groot om het papier en karton van 1 maand in te verzamelen. De container is uniek voor jouw adres, de ophaling blijft gratis. 

Niets dan voordelen

Vanaf 1 juli 2023 verandert de toegang van de 12 recyclageparken van IVAREM. Bezoekers die het recyclagepark willen betreden, zullen zich vanaf dan kunnen aanmelden aan de ingang tot 10 minuten vóór sluitingstijd.

Containerpark

Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (sustainable development goals of SDG’s) zijn een reeks doelstellingen opgesteld door de Verenigde Naties. Ze bevatten een aantal wereldwijde streefdoelen met betrekking tot duurzame ontwikkeling en vervangen de Milleniumdoelstellingen.