Houd onze straten mee proper, doe mee aan onze Grote Lenteschoonmaak!

Wil je graag je steentje bijdragen en een stukje Berlaar proper houden? Meld je dan (tijdelijk) aan als zwerfvuilmeter of –peter en test of dit iets voor jou is!

Van 29 april tot 12 mei organiseren we een grootschalige lenteschoonmaakactie in onze gemeente. Gedurende deze periode kun je bij het onthaal van het gemeentehuis een grijpstok en handschoenen lenen om zwerfvuil op te ruimen. Daarnaast ontvang je twee afvalzakken. Met behulp van de WePlog-app kun je bijhouden waar je hebt opgeruimd en markeren waar je de gevulde zakken achterlaat. Onze technische dienst haalt deze zakken vervolgens op.

Wie opruimt, die vindt

Gedurende de hele lenteschoonmaakperiode is er meer dan zwerfvuil te vinden, er zitten ook digitale schatten verstopt in Berlaar. Wanneer je aan het opruimen bent en in de buurt van één van deze schatten komt, ontvang je via de WePlogg-app (hieronder te downloaden) een melding op je smartphone dat je de schat hebt gevonden. Wanneer je klaar bent met ploggen kan je die schat bij jouw profiel in de app terugvinden (dit wordt gemeld bij het vinden van de schat). Je kunt deze schat verolgens ophalen bij het onthaal wanneer je de geleende materialen terugbrengt.

Inschrijven is niet nodig, je kan gewoon tijdens de openingsuren van het gemeentehuis de materialen komen halen.

Let op: schatten zijn enkel te vinden via de app. Je kan de WePlog-app downloaden via de Play Store of de App Store.

Gepubliceerd op 17/04/2024