Dierenbescherming Mechelen vangt Berlaarse huisdieren op

Dierenbescherming Mechelen vzw en gemeente Berlaar zetten zich voortaan samen in voor het dierenwelzijn. Door een nieuwe samenwerkingsovereenkomst vangt het Mechelse asiel ook verloren, afgestane of verwaarloosde kleine huisdieren uit Berlaar op.

Naast haar taken als opvangcentrum zet Dierenbescherming Mechelen vzw zich in voor het dierenwelzijn in het algemeen. Ze vangen gevonden, afgestane of in beslag genomen kleine huisdieren op en ook voor de adoptie van een dier kan je bij hen terecht. Met een eigen honden- en kattenpension zorgen ze er bovendien voor dat je huisdieren tijdens je vakantie goed verzorgd worden.

Door hondenweiden aan te leggen, nieuwe kennels voor honden en katten of een speciaal uitgewerkt kattenverblijf te plaatsen, probeert de organisatie de accommodatie steeds te verbeteren. Het welzijn van de dieren staat voorop en ze willen hun verblijf in het asiel zo aangenaam mogelijk maken.

Om de dagelijkse kosten te kunnen dragen, is de organisatie afhankelijk van subsidies en giften.  Met een subsidie van 2845 euro wil gemeente Berlaar daar alvast haar steentje aan bijdragen.

Wat betekent de overeenkomst met Dierenbescherming Mechelen voor jou?

Alle gevonden dieren in Berlaar worden door de gemeentelijke diensten naar Dierenbescherming Mechelen vzw gebracht. Ook jij als inwoner kan steeds gratis bij hen gevonden kleine huisdieren zoals honden, katten, konijnen of cavia’s binnenbrengen. Om je eigen huisdier aan het asiel af te staan, zal je moeten betalen. Wens je een dier te adopteren, dan koppelt de dierenbescherming je zorgvuldig aan het juiste dier.

Vrijwilligers

Om alle dieren te verzorgen, zijn er heel wat helpende handen nodig. Vrijwilligers zijn dan ook steeds welkom. Bij interesse of andere vragen over de werking van Dierenbescherming Mechelen kan je contact opnemen via:

Dierenbescherming Mechelen vzw
Slachthuislaan 3
2800 Mechelen
015 20 52 87
info@dierenbeschermingmechelen.be

Gepubliceerd op 16/06/2017