Park Berlaarhof officieel geopend

Onze inwoners konden er al even een frisse neus nemen, maar op zaterdag 28 augustus verklaarde het lokaal bestuur het nieuwe openbaar park Berlaarhof ook officieel voor geopend. Het park werd aangelegd met de hulp van Kempens Landschape en provincie Antwerpen.

In 2018 kocht het lokaal bestuur van Berlaar het kasteel Berlaarhof en de achterliggende tuin aan. Het kasteel werd gebouwd in de tweede helft van de negentiende eeuw, maar kreeg de huidige vorm in 1901.

Intussen kreeg het kasteel een maatschappelijke invulling. Het biedt een warme thuis aan VillaVip Berlaar, die er zorgen voor een tiental personen met een beperking. De tuin van ongeveer twee hectare werd ingericht als openbaar park en vormt zo een bijkomende groene long in het centrum van onze gemeente. Wandelaars kunnen er al sinds begin dit jaar een frisse neus halen, maar een officieel openingsmoment kon, onder meer door de verschillende coronamaatregelen, nog niet plaatsvinden. Die officiële opening vond afgelopen zaterdag, 28 augustus, plaats in park Berlaarhof. Aansluitend organiseerde Vereniging Ambiance er ‘Verlof in Balderhof’ met een optreden van lokale groep Generation M.

Sfeerbeelden
©Katrien Hendrickx

Gepubliceerd op 30/08/2021