Jean Stroobants ontvangt Trofee voor Sportverdienste

Jean Stroobants, één van de drijvende krachten van Karateclub Berlaar, mocht op vrijdag 22 maart de Berlaarse Trofee voor Sportverdienste in ontvangst nemen. Jean ontvangt de trofee voor zijn jarenlange inzet voor de karatesport en sport in het algemeen.

Naar goede jaarlijkse gewoonte zette de Berlaarse sportraad tijdens de kampioenenhulde de beste sportieve prestaties van het voorbije jaar in de kijker. Op het einde van de avond werd bekend gemaakt wie de Trofee voor Sportverdienste in ontvangst mocht nemen.

Trofee voor Sportverdienste 2023 – Jean Stroobants

De Trofee voor Sportverdienste 2023 ging naar Jean Stroobants. Stroobants is momenteel voorzitter en hoofdtrainer bij Karateclub Berlaar en belichaamt als beoefenaar, trainer, scheidsrechter en bestuurder alle noodzakelijke aspecten binnen de sport.

Zijn carrière startte toen hij zich als 17-jarige aansloot bij karateclub Nippon in Lier. In 1991 sloot hij zich aan bij ‘Scuola Karate Allitaliana’ in Berlaar. Op 1 september nam Stroobants de club onder z’n hoede, richtte er een bestuur op en wijzigde de naam in Karateclub Berlaar. Sindsdien wordt er regelmatig een clubkampioenschap, de Beker van Berlaar en het interclubtornooi Berlaar-Nijlen-Hove- Lier georganiseerd.

In de loop der jaren behaalde Stroobants een zwarte gordel 5de dan, een Trainer-B-diploma, nam hij deel aan verschillende wedstrijden, was hij scheidsrechter op lokaal, provinciaal en nationaal niveau, scheidsrechter bij G-karate en wedstrijddirecteur van de Vlaamse Karate Federatie. Verder nam hij ook de functies van secretaris en voorzitter provinciale werking Karate Antwerpen, bestuurslid en secretaris Vlaamse Karate Associatie, lid van de G-commissie, lid van de Gradencommissie, lid van de scheidsrechtercommissie en lid van de homologatiecommissie Karate Vlaanderen op.

Stroobants nam ook vijfmaal succesvol deel aan de Dodentocht en verleent al vele jaren z’n medewerking aan activiteiten van de dienst Vrije Tijd van het lokaal bestuur. Een initiatie op een Sporteldag voor 55-plussers, karate tijdens de Week van de Jeugd of een lessenreeks valtechnieken: ook daarvoor staat Jean steeds paraat.

Omwille van al die inspanningen voor de (Berlaarse) sportwereld beloont de Sportraad hem graag met de Trofee voor de Sportverdienste.

Gepubliceerd op 24/03/2024