Nieuws - meest recent

1503

Op donderdag 15 maart neemt Buitenschoolse Kinderopvang Roefels deel aan de Burendag Kinderopvang.

Kinderopvang is meer dan opvang alleen. Op 15 maart gunnen de begeleiders van BKO Roefels de ouders graag een blik op de naschoolse opvang. Via het thema Lente tonen ze hoe ze dagelijks aan de slag gaan met kinderen rond een thema. Alle ouders zijn van harte welkom om die dag te komen ‘gluren’ van 16.30 tot 17.30 uur in de opvanglocatie van Berlaar-Centrum (Pastorijstraat 60).

Van dinsdag 3 april tot en met vrijdag 13 april kan je weer bij Buitenschoolse Kinderopvang Roefels terecht voor kinderopvang in de paasvakantie. Let op: de opvang is gesloten op paasmaandag.

Tijdens de paasvakantie wordt er gewerkt rond het thema ‘Roefels at the cinema’s’. Laat je kind onderdompelen in de leuke spel- en speelwereld van de cinema!

Op zaterdag 9 juni is het opnieuw Roefeltijd! De Berlaarse kinderen tussen 6 en 12 jaar én de kinderen die in Berlaar naar de lagere school gaan, mogen die dag even proeven van het beroepsleven.

Tijdens de Roefeldag kunnen kinderen bij heel wat handelaars een handje toesteken en proeven van diverse beroepen. Daarbij kunnen we de hulp van de handelaars dus goed gebruiken!

Vanaf 12 februari tot en met 16 februari is buitenschoolse kinderopvang Roefels open van 6.45 tot 18.15 uur. De begeleiders werken een leuk speelaanbod uit voor groot en klein. Tijdens de krokusvakantie wordt er gewerkt rond het thema Carnaval.

Er wordt geknutseld, gezongen, gekookt, ... maar er is ook tijd voor vrij spel. De online inschrijvingen starten vanaf maandag 15 januari om 8 uur via http://roefels.berlaar.be.

Op woensdag 29 november kwam Sinterklaas langs in Berlaar. Alle kinderen tussen 3 en 10 jaar werden in de namiddag getrakteerd op de voorstelling BabyPiet.

Aansluitend mochten alle kinderen met de Sint op de foto en kregen ze nog een duurzaam en lekker pakketje mee naar huis.

2911

Op woensdag 29 november komt Sinterklaas, samen met zijn helpers, opnieuw naar Berlaar. Kom je mee de verjaardag van de Sint vieren?

Alle kinderen tussen 3 en 10 jaar zijn van harte welkom in zaal Familia, Aarschotsebaan 105 in Berlaar-Heikant vanaf 13.30 uur.

Om 14 uur start de voorstelling Babypiet, die een klein uurtje zal duren.  Aansluitend mogen alle aanwezige kinderen een bezoekje brengen aan Sinterklaas en zijn helpers en wie weet krijgen ze ook wel een lekkernij mee naar huis! 

1612

Tijdens de kleuterinstuif wordt sporthal 't Stapveld elk jaar omgebouwd tot een heus speelparadijs. Alle kleuters van 2 tot en met 6 jaar kunnen er, samen met hun ouders, op ontdekkingsreis komen.

De ouders zijn verplicht om de sporthal blootsvoets of met sportschoeisel te betreden. De kleuters dragen best gymschoenen die makkelijk aan- en uitgaan.

 

Elke streek heeft zijn volksverhalen, doorverteld van generatie op generatie. Kempens Karakter bundelde vorig jaar 12 van deze verhalen in Van horen zeggen, een fantastisch en puur Kempens kinderverhalenboek. De verhalen zijn van de pen van de gerenommeerde jeugdauteur Geert De Kockere en geïllustreerd door Johan Devrome. In de verhalen ontmoet het hoofdpersonage Vos Kempense dieren van diverse pluimage.

Tijdens de herfstvakantie is de kinderopvang open van maandag 30 oktober tot en met vrijdag 3 november, behalve op woensdag 1 november. Zij werken een leuk speelaanbod uit voor groot en klein rond het thema ‘Op safari’.

Vanaf maandag 2 oktober kan je je kind online inschrijven voor kinderopvang in de herfstvakantie via http://roefels.berlaar.be/. Schrijf je kind tijdig in, want bij late inschrijvingen (bijvoorbeeld in de herfstvakantie zelf) kunnen we niet altijd een plaatsje garanderen.

 

Op vrijdag 20 oktober is het opnieuw Dag van de Jeugdbeweging. Heel jeugdbewegend Vlaanderen fietst, tramt, treint en bust dan in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en sjaaltjes door het land. In Berlaar biedt het gemeentebestuur de jongeren een gratis ontbijt aan.

Op de Dag van de Jeugdbeweging vieren we traditioneel het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240 000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen.