Nieuwe speelruimtes in Berlaar

In een landelijke en groene gemeente als Berlaar moeten kinderen zich kunnen uitleven in de buitenlucht. Het gemeentebestuur investeert daarom in een aantal nieuwe speelruimtes.

Speelplein Kriebels

Tijdens de zomermaanden kunnen jonge kinderen terecht bij Speelplein Kriebels. Op hun terrein in de Ballaarweg organiseren ze dan elke werkdag een breed aanbod aan activiteiten.

Omdat het terrein buiten de zomermaanden niet gebruikt wordt, besloot het gemeentebestuur dit terrein om te vormen tot een openbaar speelplein. Dat betekent dat deze speelruimte van september tot juni door iedereen gebruikt mag worden.

De heraanleg van dit speelplein start in het najaar van 2018. Om het terrein af te stemmen op de wensen van kinderen en hun ouders vond er op 11 april een eerste denkoefening plaats. Kinderen en de buren mochten daar hun opmerkingen geven over het voorontwerp. Het aangepaste ontwerp wordt tijdens de zomermaanden bekend gemaakt.

Op het nieuwe openbare speelterrein zullen klassieke speeltoestellen gemeden worden en willen we natuurgerichte speelplekken vol speelimpulsen creëren. Kinderen worden daarbij uitgedaagd om inventief en creatief te spelen.

Balderdorp

In Balderdorp, het woonproject tussen Smidstraat en Lidl, zal de openbare ruimte ook met speelimpulsen en speeltoestellen worden ingevuld. Bij de start van de zomer zouden de werken afgerond zijn. We voorzien ruimte voor zowel de allerkleinsten als al wat grotere kinderen.

Zie ook

Gepubliceerd op 18/04/2018