Spelotheek in de bib

Net als lezen is spelen belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Goed speelgoed, zoals gezelschapsspellen en puzzels, geeft het kind volop mogelijkheden tot oefenen, ontdekken en fantaseren. Vermijd foute aankopen en kom eerst in de spelotheek ontdekken wat je kind leuk vindt. Zo heb je elke keer weer wat nieuws in huis.

Wat is een spelotheek?

Een spelotheek is net als een bibliotheek. In een bibliotheek leen je boeken en in een spelotheek leen je speelgoed. Er is een grote en gevarieerde collectie gezelschapsspellen en puzzels beschikbaar.

Waarom speelgoed ontlenen?

Dergelijke zaken zijn duur en worden soms slechts één keer gebruikt. Vooral puzzels maak je niet steeds opnieuw. Lenen biedt dan een uitkomst. Op die manier kan je steeds voordelig spelmateriaal voorzien aangepast aan de leeftijd van je kind. Bovendien geeft het je kind de mogelijkheid om te ontdekken wat hij/zij leuk vindt voordat je overgaat tot een eventuele aankoop.

Voor wie is de spelotheek?

Voor iedereen! De spelotheek is gevestigd in de bibliotheek, je dient dus uiteraard wel lid te zijn van de bib alvorens je de spellen kan ontlenen.


 

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

  

Gepubliceerd op 26/01/2024