In verbinding tijdens de Week van de Opvoeding

Van 16 tot 23 mei wordt elk jaar de Week van de Opvoeding georganiseerd. Met die jaarlijkse campagne willen we opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar maken. In Berlaar organiseren we een driedaagse met activiteiten voor ouders, grootouders en de kinderen zelf. 

  • Peuters in Actie - Woensdag 15 mei, 14.30 – 15.30 uur in LDC Balderhuys (Pastorijstraat 2a)
    De workshop ‘Peuters in actie’ is een doe-sessie van 1 uur met actieve speel- en beweegtips voor (groot)ouders en hun peuters tussen 1,5 en 3 jaar. Tijdens deze sessie krijg je een brede waaier aan spelimpulsen en beweegtips waarmee je thuis gemakkelijk aan de slag kunt. De workshop is gratis, inschrijven vooraf verplicht via balderhuys@zusters-berlaar.be.
    Door CM, voor 1,5- tot 3-jarigen met hun (groot)ouders.
  • Infosessie Afgestemd Opvoeden - Woensdag 15 mei, 19 uur in LDC Balderhuys (Pastorijstraat 2a)
    Afgestemd opvoeden is een vernieuwende manier van denken en opvoeden: één die zonder straffen en belonen werkt. Er wordt gekeken naar onderliggende behoeften en gevoelens die aan de oorzaak kunnen liggen van het gedrag. In deze vorming word je meegenomen in een verhaal van verbinding. Je krijgt concrete handvatten mee om liefdevol om te gaan met uitdagend gedrag van je kind. De infosessie is gratis, inschrijven vooraf is handig en kan via balderhuys@zusters-berlaar.be.
    Door Gezinsbond, voor (groot)ouders

  • Infosessie Slaap en slaapmoeilijkheden bij baby’s, peuters en kleuters door osteopaat Anja Caers - Donderdag 16 mei, 19.30 uur in LDC Balderhuys (Pastorijstraat 2a)
    Anja is mama en werkt als kinder-osteopaat al zo'n 25 jaar rond ongemakken als onrust, slaapproblemen, huilgedrag, reflux, krampen. Doorheen de jaren kreeg ze steeds meer inzicht in wat kleine kindjes ons willen vertellen met hun lichaamstaal en gedragingen."Zo vaak dacht ik: had ik dàt maar geweten toen ik zelf net mama was!", verduidelijkt Anja. Deze activiteit is gratis, inschrijven vooraf is handig en kan via huisvanhetkind@berlaar.be.
    Door Huis van het Kind, voor (groot)ouders

  • WobbelturnenVrijdag 17 mei, 16.3017.30 uur in LDC Balderhuys (Pastorijstraat 2a) 
    Bij Wobbelturen beweeg je op een Wobbelboard.  Het is een combinatie van speelse bewegingsoefeningen, evenwichtsoefeningen en samenwerkingsspelletjes voor kinderen vanaf 4 jaar en hun ouders of grootouders. Deze activiteit is gratis, inschrijven vooraf is verplicht via balderhuys@zusters-berlaar.be.
    Door Balderhuys, voor kinderen vanaf 4 jaar en hun (groot)ouders

Deze driedaagse rond opvoeden is een organisatie van Huis van het Kind Berlaar en de volgende partners: Gezinsbond, LDC Balderhuys en CM. 

Gepubliceerd op 17/04/2024