Nieuws - meest recent

1603

Voor heel wat sportende inwoners was 2017 opnieuw een succesvol jaar. De kampioenenhulde is het uitgelezen moment om hen daarvoor nog eens extra in de bloemetjes te zetten.

Om tijdens deze viering niemand over het hoofd te zien, hebben we jouw hulp nodig. Sportievelingen of teams die een kampioenstitel behaald hebben en sportievelingen die een uitzonderlijke (extra)sportieve prestatie leverden, komen in aanmerking om gehuldigd te worden.

Alle kandidaturen kunnen nog tot en met maandag 15 januari 2018 ingediend worden bij de dienst Vrije Tijd.

1511

Op woensdag 15 november gaat de dienst Vrije Tijd opnieuw ijsschaatsen. En jij kan mee!

Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen zich inschrijven via vrijetijd@berlaar.be. Om mee te gaan, betaal je (de dag zelf) 5 euro. Vertrek en aankomst is voorzien:

- in Berlaar-Centrum: aan sporthal 't Stapveld, vertrek om 13.15 uur, terug om 16.30 uur

- in Berlaar-Heikant: aan het Kardinaal Cardijnplein, vertrek om 13.30 uur en terug om 16.15 uur

 

Op de schoolterreinen van het Heilig Hart van Maria in de Sollevelden werd op dinsdag 26 september om 8.30 uur het startschot gegeven van de jaarlijkse scholenveldloop. Dat zijn enkele spannende loopwedstrijden, georganiseerd door de sportdienst, de sportraad, AC Lierse en het Heilig Hart van Maria.

De dienst Vrije Tijd van Berlaar is op zoek naar lesgevers en lesgeefsters voor sport-na-school (SNACK).  Dat lesuurtje vindt plaats in de Berlaarse basisscholen (zowel in het centrum als in Heikant), aansluitend op de lesuren (start rond 15.45 uur).

De dag van de activiteit spreken we samen af.  Het thema is meestal omnisport, maar kan wijzigen indien je graag iets anders wil geven. Per trimester is er een lessenreeks van zes tot acht lessen, naargelang de lengte van het trimester en jouw beschikbaarheid.

De vergoeding bedraagt 20 euro per les (vrijwilligersvergoeding).

Op zondag 13 augustus vindt de achtste editie van het Balder Kubb-tornooi plaats. De gemeentelijke sportdienst organiseert het evenement, net als vorig jaar, in samenwerking met KLJ Berlaar.

Balder Kubb 8

Op woensdag 30 augustus 2017 organiseert het Distributiecentrum Wisselstukken de negende editie van de Baldertocht. Dat is een fiets- en wandeltocht ten voordele van vzw Kinderland.

Deelnemers van de negende Baldertocht kunnen kiezen voor een ontspannen wandeling van 6, 12, 17 en 25 kilometer of een fietstocht van 25, 50 en 90 kilometer. Je betaalt 5 euro inschrijvingsgeld, maar dat bedrag gaat integraal naar vzw Kinderland, het Berlaarse centrum dat gezinnen met kinderen begeleidt en ondersteunt in moeilijke periodes.

André Thys, trainer van het dameselftal van FC Heikant, mocht tijdens de jaarlijkse Kampioenenhulde op vrijdag 17 maart de Berlaarse Trofee voor Sportverdienste in ontvangst nemen. Thys werd met zijn ploeg de afgelopen zes jaren vijfmaal kampioen en promoveerde zes keer naar een hogere afdeling.

Trainer André Thys begon zijn carrière bij de jeugdopleiding van FC Heikant en ging in 2009 aan de slag bij de vrouwenafdeling van KSK Heist. Hij speelde er achtereenvolgens kampioen in derde, tweede en vierde provinciale.

Op vrijdag 17 maart worden de Berlaarse sportkampioenen opnieuw gevierd. Naar goede jaarlijkse gewoonte zet de sportraad de beste sportieve prestaties van het voorbije jaar nog eens extra in de kijker.

De erepenningen voor 2016 worden uitgedeeld en de laureaat van de Berlaarse Sporttrofee en/of Trofee voor Bijzondere Sportprestatie wordt bekendgemaakt.

De kampioenenhulde vindt plaats in zaal Familia (Aarschotsebaan 105-109). De deuren gaan open om 19.30 uur, de toegang is gratis.

Op woensdag 8, donderdag 9 februari en vrijdag 10 februari was sporthal ’t Stapveld in Berlaar een heus bewegingsparadijs voor de kleuters van de Berlaarse scholen. De gemeentelijke sportdienst organiseerde er in de voormiddag kleutersportdagen.

Springkastelen, fietsjes of een klauterparcours: de 400 kleuters van de Berlaarse scholen hadden op 8, 9 en 10 februari geen reden om stil te zitten. Onder begeleiding van de leerkrachten en de sportdienst van gemeente Berlaar konden ze zich, gespreid over drie dagen, helemaal uitleven in sporthal ’t Stapveld.

Voetbalclub FC Heikant ruilde afgelopen zomer haar oefenterreinen in voor nieuwe kunstgrasvelden. Het gemeentebestuur voorzag voor deze aanpassing een investeringssubsidie van 400 000 euro.

Op zondag 6 november werden de nieuwe kunstgrasvelden officieel ingehuldigd.