Nieuws - meest recent

De Seniorenweek, een initiatief van de Vlaamse Ouderenraad, vindt jaarlijks plaats tijdens de derde week van november. De dienst Vrije Tijd organiseert in deze week steeds een breed aanbod aan activiteiten en vormingen specifiek gericht op senioren.

De volgende seniorenweek vindt plaats van 20 tot 25 november 2017

 

Tussen 20 en 25 november is het weer Week van de Senior. De Vlaamse Ouderenraad moedigt dit jaar alle ouderenverenigingen en –organisaties aan om initiatieven te nemen die mensen verbinden. Ook in Berlaar slaan de seniorenraad en de dienst Vrije Tijd weer de handen in elkaar.

Op dinsdag 4 juli vertrokken de Balderse 55-plussers op daguistap naar Maastricht. Ze ontdekten deze gezellige Nederlandse stad aan de Maas onder meer door een gegidste stadswandeling en een boottocht. 

 

Op dinsdag 4 juli vertrekken we om 7 uur met de Balderse 55-plussers op jaarlijkse daguitstap. Je kan kiezen tussen een beperkt of een uitgebreid programma.

Het basisprogramma bestaat uit de heen- en terugreis, een boottocht in de namiddag en het eten. Dat wil zeggen dat je in de voornamiddag vrij bent en alleen de verzameluren moet respecteren. Bij het uitgebreide programma wordt het programma aangevuld met een gegidste stadswandeling in de voormiddag.

Het restaurant ligt aan de Maas, op 10 minuten stappen van het centrum. Alle verplaatsingen gebeuren te voet.

Een smartphone blijft voor de oudere generatie toch even wennen. Om met alle mogelijkheden van het toestel vertrouwd te geraken, sloegen de Berlaarse jeugd- en seniorenraad de handen in elkaar. Op zondag 5 maart organiseerden ze samen een laagdrempelige smartphonecursus.

Vond je in december een (nieuwe) smartphone onder de kerstboom? Leuk, maar wel even wennen! De Seniorenraad en de Jeugdraad slaan daarom de handen in elkaar en helpen je, in een laagdrempelig gesprek, om met alle functies vertrouwd te geraken.

In de derde week van november organiseert de Vlaamse Ouderenraad traditiegetrouw de Week van de Senior. In Berlaar konden de 55-plussers deelnemen aan een open seniorenraad, een infosessie over slaapproblemen en een Plusparty.

In Berlaar startte de Vlaamse seniorenweek op dinsdag 22 november met een open seniorenraad. Alle 55-plussers waren vanaf 9 uur van harte welkom in de raadzaal van het gemeentehuis en bespraken er enkele belangrijke onderwerpen.

2011

Ook dit jaar staan er weer verschillende activiteiten op het programma tijdens de Week van de Senior. De gemeentelijke seniorenraad en de dienst Vrije Tijd voorzien onder meer een workshop, een open seniorenraad en een plusparty.

Programma:

* Workshop 'koken voor diabetici'

- theorie & praktijk met proefsessie
- maandag 20 november om 19.30 uur
- refter gemeenteschool Berlaar-Heikant, Aarschotsebaan 60

* Open seniorenraad