Behaag het Landschap

AFGELOPEN

Ieder jaar organiseert het lokaal bestuur samen met de milieuraad de actie Behaag het Landschap, een campagne om inheemse hagen en heggen te promoten. 

Jouw tuin, groot of klein, kan een verschil maken voor natuur en klimaat door een boom, haag of klimplant te planten. Samen zorgen we zo voor meer groen en dat is goed voor mens en dier. Maak van je tuin een fijne plek voor vogels, bijen en vlinders. En geniet zelf ook van de bloesems, het fruit en de schaduw.

De actie vindt jaarlijks plaats. Mocht je van plan zijn om deel te nemen aan de groepsaankoop, houd je deze pagina best in de gaten. De start van de actie wordt ook telkens aangekondigd via de gemeentelijke communicatiekanalen (De Kiosk, Den Balder, sociale media, nieuwsbrief, ...)

Behaag het Landschap 2022

De bestellingen voor dit jaar zijn geopend! Van 1 tot 30 september 2022 kan je via het lokaal bestuur plantgoed bestellen aan een voordelig tarief. Er staan onder meer klimplanten zoals klimhortensia, klimkamperfoelie, blauwe en witte druivelaar, bosrank, klimop en hop in het aanbod, maar ook struiken (vlinderstruik, Gelderse roos, spork, gele en rode kornoeilje) en bodembedekkers (ooievaarsbek, zennegroen, brunel, bosaardbei, wilde marjolein en maagdenpalm) kan je aankopen. 

Een overzicht van het aanbod kan je in dit document raadplegen.

Bestellen doe je vanaf 1 september 2022. Het plantgoed kan je vervolgens op zaterdag 26 november 2022 tussen 9 en 11.30 uur afhalen in het gemeentelijk magazijn (Hellegatstraat 1, 2590 Berlaar).

Bestel hier je plantgoed

Bomenactie

Per Berlaars adres kan je ook 1 gratis boom of struik bestellen. Meer info over deze bomenactie kan je hier vinden.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze actie kan je terecht bij de dienst Publieke Ruimte (03 410 19 00 of publiekeruimte@berlaar.be ).

Zie ook

Gepubliceerd op 04/10/2021