Bomenactie

Eind 2019 werd de campagne 'Bloeiend Berlaar' in het leven geroepen om onze gemeente groen en landelijk te houden. Want de voordelen van groen zijn bij ieder van ons gekend: we zijn gezonder en voelen ons gelukkiger en minder gestresseerd. Bomen hebben bovendien een temperende werking op het klimaat, zorgen voor een betere luchtkwaliteit en zijn beeldbepalend. Redenen genoeg om snel jouw boom of struik te bestellen!

'Bloeiend Berlaar' moet deze bestuursperiode voor 11 500 nieuwe bomen zorgen, één voor elke Berlaarnaar. Daarom kon je vorig jaar voor het eerst deelnemen aan de bomenactie, waarbij je gratis een boom kon bestellen bij het lokaal bestuur om die vervolgens een thuis te geven in jouw tuin. Die actie bleek een succes. 409 Berlaarnaars deden mee: 342 inwoners plantten de boom in eigen tuin, 67 schonken hun boom aan de Berlaarse natuur. Met de aanplant van al deze extra bomen maakten we samen een verschil voor natuur en klimaat en zetten we een stap naar een groener en meer energieneutraal Berlaar. Dit jaar kan je opnieuw deelnemen en je tuin weer wat groener maken.

Hoe bestellen?

Per adres kan je 1 gratis boom of struik bestellen. Op de infofiche vind je een assortiment van verschillende soorten bomen en struiken, een aanbod voor zowel grotere als kleinere tuinen. Bestellen kan tot woensdag 20 oktober via de gemeentelijke webshop (zie link hieronder).

Bestel hier je boom of struik (actie afgelopen, bestellen kon tot 20/10/2021)

De bomen en struiken kunnen afgehaald worden op zaterdag 20 november tussen 9.30 en 11.30 uur aan het gemeentelijk magazijn, Hellegatstraat 1.

Voorwaarden voor deze actie:

  • Plant de boom binnen de grenzen van de gemeente Berlaar;
  • Plant de boom op minimum 2 meter van de perceelsgrens.

Weet je (nog) niet hoe je een boom correct plant? Neem dan even deze brochure door.

Geen plaats in je tuin?

Bestel dan hier jouw gratis boom of struik, wij plaatsen hem vervolgens op het openbaar domein.

Nog meer bijdragen aan een groener Berlaar?

Dan kan je deze actie combineren met de 'Behaag het Landschap'-actie.

! Belangrijk ! Je kan slechts éénmaal bestellen. Je kan dus niet je gratis boom bestellen en later een bestelling plaatsen voor de 'Behaag het Landschap'-actie. Je dient alle gewenste groen in één keer te bestellen. Bekijk hier het aanbod van de 'Behaag het Landschap'-actie.

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

Gepubliceerd op 26/08/2020