VDAB organiseert inschrijfmomenten voor getroffenen Van Hool

Vanaf dinsdag 9 april tot en met dinsdag 16 april organiseert VDAB inschrijfmomenten voor de ontslagen werknemers van Van Hool in Lier, Heist-op-den-Berg en Herentals. Voor de getroffen werknemers is het belangrijk dat ze zich bij VDAB inschrijven binnen de 8 dagen. Op die manier garanderen ze hun recht op een uitkering. In de weken die volgen kunnen ze rekenen op outplacementbegeleiding.

Inschrijven bij VDAB

De getroffen werknemers hebben 8 dagen om zich in te schrijven bij VDAB. Dat is belangrijk om hun recht op een uitkering te vrijwaren, en om later recht te hebben op tewerkstellingsmaatregelen, en dienstverlening zoals het volgen van een opleiding of stages.

Inschrijven kan online via www.vdab.be of door te bellen naar het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag tussen 8 en 16.30 uur).

VDAB organiseert verder inschrijfmomenten op volgende locaties:

* Lier: Leslokalen van Ligo op de Dungelhoeffsite (Paradeplein 2)

* Heist-op-den-Berg: Cultuurcentrum Zwaneberg (Cultuurplein 1)

* Herentals: van 9 tot en met 14 april in Moktamee (Bovenrij 30), op 15 en 16 april bij VDAB (Belgiëlaan 60).

De ontslagen werknemers van Van Hool kunnen elke werkdag tussen 9 en 16 april van 9 tot 15 uur op deze locaties terecht.

Goed om weten: ontslagen werknemers moeten niet wachten op hun C4 om zich in te schrijven bij VDAB.

Outplacementbegeleiding start later deze maand

Intussen schakelt VDAB partnerorganisaties in die outplacementbegeleiding kunnen voorzien. Later deze maand zullen deze partners de getroffen werknemers uitnodigen voor een infosessie over de outplacementbegeleiding en ondersteuning door VDAB. 

Outplacement betekent dat je begeleiding krijgt van een gespecialiseerde dienstverlener (= outplacementkantoor) bij het zoeken naar werk. Het gaat onder andere om: administratieve steun het opmaken van een persoonlijke balans, psychologische begeleiding, hulp bij het vinden van een job of bij de opstart als zelfstandige begeleiding tijdens de opstart in een nieuwe job.

Stappenplan VDAB na ontslag

Info VDAB over outplacement

Gepubliceerd op 08/04/2024