Maak jouw persoonlijk renovatieplan via ‘Mijn Warm Huis’

Hoe energiezuinig is jouw woning? Wat kan er beter? Hoeveel kan een renovatie kosten? En hoeveel bespaar je ermee? Zijn er premies waarvoor jouw renovatie in aanmerking komt? Via deze nieuwe toepassing krijg je antwoord op al deze vragen, op maat van jouw huis. Bekijk je renovatiemogelijkheden, download het stappenplan en bereken je winst via www.berlaar.be/mijnwarmhuis

De online toepassing ‘Mijn warm huis’ wil inwoners helpen bij het energiezuinig maken van hun woning. Welke ingrepen kan je uitvoeren om jouw energiefactuur te verlagen? Welk positief effect heeft dit op ons milieu? Aan de hand van enkele eenvoudige vragen over jouw huis berekent ‘Mijn warm huis’ het potentieel van jouw woning. Vervolgens kan je aangeven wat je wenst te verbeteren, rekening houdend met jouw budget en/of woonwensen. Op basis van de gemaakte keuzes krijg je een overzichtelijk en gepersonaliseerd stappenplan met de geschatte investeringskosten per ingreep. Ook premies waarvoor jouw renovatie in aanmerking komt en wat je jaarlijks kan besparen wordt weergegeven in de tool. Tot slot toont ‘Mijn warm huis’ ook aan welk positief effect een renovatie kan hebben op je leefmilieu. De tool is enorm gebruiksvriendelijk, hoe beter je antwoorden aansluiten op jouw situatie, hoe exacter het resultaat.

Laat je begeleiden en bespaar energie!

Je bent klaar om de stap richting renovatiewerken te zetten? Als inwoner kan je gratis en onafhankelijk advies krijgen om jouw woning (energetisch) te renoveren. Interesse? Neem dan snel een kijkje op www.stekr.be.

20 procent minder broeikasgas

Bovenstaand aanbod kadert binnen de inspanning van de gemeente om tegen 2020 de uitstoot van broeikasgassen met 20 procent te verminderen op haar grondgebied. De gemeente tekende hiervoor in op het Europees project See2do. Dat wil zo veel mogelijk mensen aansporen om energiezuinig te renoveren.

Doe de test en maak je plan via www.berlaar.be/mijnwarmhuis. Beschik je niet over internet of heb je graag hulp bij het invullen? Kom dan langs bij Stekr (elke dinsdag van 9 tot 12 uur in het gemeentehuis op afspraak).

Gepubliceerd op 18/04/2018