Belastingaangifte invullen? De FOD Financiën helpt je!

Jouw aangifte via MyMinfin (Tax-on-web): snel en eenvoudig!

Vanaf eind april is jouw (grotendeels vooraf ingevulde) aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web).

Hoe krijg je toegang tot uw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Maak je geen gebruik van MyMinfin (Tax-on-web)?

De FOD Financiën verstuurt de aangiften en de voorstellen van vereenvoudigde aangifte per post in de loop van de maand mei. Als je begin juni nog niets ontvangen hebt, bel dan naar 02 572 57 57 (directe code: 17001).

Heb je een voorstel van vereenvoudigde aangifte ontvangen? Zijn jouw gegevens juist en volledig? Je hoeft niets te doen, te verzenden of te bevestigen. Je ontvangt jouw aanslagbiljet (berekeningsnota) automatisch.

Zijn jouw gegevens onjuist of onvolledig? Je moet ze corrigeren via MyMinfin.be of via het papieren antwoordformulier.

Meer weten? Hulp nodig? Heb je een vraag over uw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Wilt je jouw aangifte laten invullen door de experts van de FOD Financiën?

  • Dat kan enkel op afspraak. De informatie om een afspraak te maken vind je op de envelop van jouw aangifte (bruine envelop).
  • Je hoeft je niet te verplaatsen! De experts van de FOD Financiën bellen je op het afgesproken tijdstip terug om samen jouw aangifte in te vullen per telefoon.

Wilt je jouw aangifte laten invullen via jouw gemeente?

Ontvang jouw documenten van de FOD Financiën online via de eBox

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang de documenten van de FOD Financiën rechtstreeks online via de eBox, de digitale en beveiligde 'brievenbus' van de overheid. Activeer jouw eBox op myebox.be. Je ontvangt dan een melding zodra er een nieuw document beschikbaar is. Vergeet niet om jouw e-mailadres in te vullen om de meldingen te ontvangen.

Gepubliceerd op 16/04/2024