Samen wandelen voor een zwerfvuilvrij Berlaar

Het nuttige aan het aangename koppelen, dat kan voortaan ook in Berlaar met de WePlog-app. Op een aantal plekken kom je namelijk regelmatig zwerfvuil tegen, maar samen houden we onze leefomgeving proper. Via WePlog weet je meteen waar er recent een ijverige inwoner aan de slag gegaan is en waar nog niet.

Om het zwerfvuil in Berlaar aan te pakken, stelde het lokaal bestuur enkele handhavers aan die overtreders kunnen beboeten en sensibiliseren. Maar vaak kan je de vervuiler niet op heterdaad betrappen.

Gelukkig kunnen we ook rekenen op enkele enthousiaste groene peters en meters die zich ontfermen over bepaalde gebieden, straten en bermen in onze gemeente. Zij ruimen er tijdens hun dagelijkse of wekelijkse wandeling het zwerfvuil op en kunnen daarvoor rekenen op logistieke ondersteuning van het bestuur (materiaal en ophalen zwerfvuil).

Door de app WePlog te gebruiken, vermijden we dubbel werk en krijgen we een beeld van welke straten en gebieden wanneer opgeruimd worden.

Wil je zelf ook graag je steentje bijdragen en een stukje Berlaar proper houden?

Dan kan je de app downloaden en:

  • op eigen houtje meezorgen voor een proper Berlaar.
  • je registreren als zwerfvuilpeter of -meter bij de dienst Publieke Ruimte. Wanneer jouw registratie compleet is, ontvang je een fluovestje, een afvalgrijper, handschoenen en vuilniszakken.

Download de WePlog-app in de Play Store of de App Store!

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

 

Gepubliceerd op 18/10/2022