Schoolroutekaart (Octopusplan)

In kader van het Octopusplan werd voor elke Berlaarse basisschool een schoolroutekaart opgemaakt. Deze toont de veiligste routes naar school (te voet of met de fiets) samen met een aantal aandachtspunten. 

In samenwerking met de scholen en de gemeente heeft het Octopusplan per school een schoolroutekaart uitgewerkt. Hierop werden de routes naar school, te voet of met de fiets, met de bijhorende aandachtspunten aangeduid. Ook werden er foto's toegevoegd, zodat de kinderen meteen de plaatsen herkennen. De kaarten zijn overzichtelijk en handig in gebruik: aan de voorzijde vind je een plattegrond van de schoolomgeving met aanduiding van de schoolroutes, op de achterzijde worden de aandachtspunten met een foto en een korte beschrijving weergegeven.

Download de schoolroutekaart

Tijdens de Strapdag in september, een onderdeel van de Week van de Mobiliteit, kregen alle leerlingen van de Berlaarse lagere scholen een papieren exemplaar mee naar huis. Is de schoolroutekaart toch niet tot bij jou geraakt? Dan kan je hem hieronder downloaden, volledig op maat van de school waar jouw kind naartoe gaat.

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

Zie ook