Versterk jij het vrijwilligerspeloton van de fietsbieb?

Heb je al eens gehoord van de fietsbieb? De fietsbieb zet tweedehandse kinderfietsen (voor kinderen tot 12 jaar) op punt zodat je ze vervolgens tegen een vriendenprijsje kunt gebruiken.

Voor 20 euro fietsgeld, en een waarborg van 20 euro, mag je één jaar lang een kinderfiets gebruiken. Zo word je een fietsbieber. Tijdens dat jaar mag je als fietsbieber die fiets bovendien inruilen voor een groter exemplaar of voor een ander model uit het aanbod. Wil je meerdere fietsjes gebruiken, dan kan dat: je betaalt per fiets het fietsgeld en de waarborg. Wie een kinderfiets, in goede staat, aan de fietsbieb schenkt, krijgt 1 jaar fietsgeld in ruil. Een fietsbieb is zo dus een bibliotheek voor kinderfietsen.

Vrijwilliger worden bij Fietsbieb Berlaar-Nijlen

Om de Fietsbieb Berlaar-Nijlen vlot te doen bollen, zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Wil je kinderen en hun ouders helpen bij de keuze van een kinderfietsje? Wil je mee zorgen voor een ruim aanbod aan veilige fietsjes of help je ze graag repareren?

Misschien lijkt het je iets om de fietsbieb mee te promoten, heb je creatieve ideeën of wil je op een andere manier graag meewerken? Dan ben jij de geknipte vrijwilliger voor de gloednieuwe Fietsbieb Berlaar-Nijlen!

De fietsbieb is 2 uur per maand open, wat betekent dat jouw engagement voor de fietsbieb niet te veel van je tijd opslorpt. Het uitleenpunt van de fietsbieb draait volledig op vrijwilligers en zal in het voorjaar gevestigd worden in het gloednieuwe buurtpunt Elckerlyc, Kerkeblokken 3 in Nijlen. De exacte openingsdatum wordt in samenspraak met de vrijwilligers vastgelegd.

Interesse?

Stel je dan kandidaat via deze link.

Schenk een kinderfiets

Heb jij een kinderfiets te geef die in je garage of kelder stof staat te vergaren? In de Fietsbieb geven we jouw oude trapper graag een tweede of zoveelste leven. Zo krijgen we meer kinderen aan het fietsen! In ruil voor een fiets in goede staat krijg je één jaar gratis lidmaatschap van de Fietsbieb. Zo kan je de oude fiets meteen inruilen voor een groter, meer geschikt exemplaar.

Meer weten?

www.fietsbieb.be/aanbod/antwerpen/berlaar-nijlen/info 

 

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

Gepubliceerd op 07/06/2023