Woonmaatschappijen - herorganisatie landschap

De afbakening van het werkingsgebied werd meermaals besproken in de regio Rivierenland, maar voor de gemeente Heist-op-den-Berg en Nijlen aanvankelijk ook met de regio Kempen. Vanuit deze overlegmomenten is men binnen de regio Rivierenland geland met 2 woonmaatschappijen, waaronder een maatschappij voor de gemeenten Bonheiden, Duffel, Lier en Sint-Katelijne-Waver en een maatschappij voor de gemeenten Berlaar, Heist-op-den-Berg, Nijlen en Putte.

Met het voorliggende voorstel van afbakening ontstaat een geografisch aaneengesloten werkingsgebied binnen de referentieregio Rivierenland met 2.237 sociale huurwoningen van de sociale huisvestingsmaatschappijen, exclusief de 184 woningen die op de private markt worden ingehuurd, de huidige SVK-woningen (data d.d. 31 december 2020) en bijgevolg de minimale grens van 1.000 sociale huurwoningen overschrijdt.

Het voorstel tot afbakening van het werkingsgebied van de toekomstige woonmaatschappij werd besproken tijdens het (boven)lokaal woonoverleg d.d. 22 september ’21.

Beslissingen:

 

 

De huidige woonmaatschappijen waarmee Berlaar samenwerkt vind je hieronder:

Zonnige Kempen cv

Zonnige Kempen is een coöperatieve vennootschap.