Straatverlichting blijft langer branden vanaf 9 oktober

Straatverlichting

Samen met Fluvius en de gemeenten Heist-op-den-Berg, Hulshout en Putte besloot Berlaar in januari 2023 om de openbare straatverlichting te doven tussen 23 en 5 uur. Vanaf 9 oktober wordt het dimregime van deze verlichting aangepast, waardoor de straatverlichting langer blijft branden.

Sinds 9 januari 2023 dooft de openbare straatverlichting tussen 23 en 5 uur, behalve op vrijdag- en zaterdagnacht. Die beslissing kwam er om het energieverbruik te doen dalen.

Fluvius en de betrokken gemeenten hebben deze beslissing rond de energieloze nachten intussen geëvalueerd. Als lokaal bestuur zien we het belang van de verlichting op het veiligheidsgevoel en vroegen we om de lichten langer te laten branden.

Op basis van een bevraging over heel Vlaanderen kwam de netbeheerder tot enkele aanpassingen, die vanaf 9 oktober in onze regio doorgevoerd worden.

* De openbare straatverlichting zal vanaf 9 oktober een uurtje later gedoofd worden, namelijk tussen middernacht en 5 uur. 

* Op vrijdag- en zaterdagnacht blijft de verlichting sowieso heel de nacht branden, omdat er dan meer mensen op de baan zijn. Vanaf 9 oktober wordt die regeling ook doorgetrokken naar de zondagnacht. De openbare verlichting blijft ook dan de hele nacht branden.

Gepubliceerd op 20/09/2023