Heraanleg Berlaar-Centrum: voorbereidende werken vanaf 22/8

Op maandag 22 augustus starten de nutsmaatschappijen met de eerste voorbereidende werken voor de vernieuwing van de dorpskern in Berlaar-Centrum. In de loop van de maanden die volgen zullen zij de nodige aansluitingen van riolering en andere nutswerken voorzien. In het voorjaar van 2023 volgen dan de eigenlijke wegen- en rioleringswerken.

Tijdens deze voorbereidende werken is er af en toe hinder mogelijk, maar het verkeer (zowel gemotoriseerd, als voetgangers en fietsers) kan wel steeds door. Berlaar-Centrum blijft dus bereikbaar.

Fasering voorbereidende werken

De voorbereidende werken van de nutsmaatschappijen verlopen volgens onderstaande fasering:

* Fase 1: van 22 augustus tot 31 augustus - werken ter hoogte van de Dorpsstraat tussen het kruispunt met de Daalstraat en het kruispunt met de Markt. Er geldt dan éénrichtingsverkeer in dat gedeelte in de richting van de Daalstraat.

* Fase 2: van 31 augustus tot 5 september - Markt tussen het kruispunt met de Dorpsstraat en het kruispunt met de Legrellestraat. Tot 2 september geldt er hier éénrichtingsverkeer in de richting van de Dorpsstraat, daarna kan verkeer beurtelings door.

* Fase 3: van 2 september tot 12 september - Legrellestraat huidige groenzone ter hoogte van kruispunt met de Markt

* Fase 4: van 9 september tot 20 september - Markt ter hoogte van de kerkomgeving (noordzijde). Verkeer kan beurtelings door.

* Fase 5: van 19 september tot 28 september - Markt ter hoogte van kerkomgeving en kleine dries (zuidzuide).

* Fase 6: van 26 september tot 6 oktober - Itegembaan tussen kruispunt met de Markt en voormalige postgebouw. Verkeer kan beurtelings door.

* Fase 7: van 4 oktober tot 14 oktober - zijde voor gemeentehuis.

* Fase 8: van 12 oktober tot 21 oktober - verbinding tussen kruispunt met de Smidstraat en kruispunt met de Dorpsstraat.

Op de hoogte blijven van de werken? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Schrijf je in!

Gratis kortparkeren op de Markt, langparkeren op de centrumparking

Het lokaal bestuur wil ervoor zorgen dat er tijdens en na de werken voor de heraanleg voldoende gratis parkeermogelijkheden beschikbaar blijven in het centrum. In totaal zal het lokaal bestuur het aantal parkeerplaatsen op en rond de Markt de komende jaren uitbreiden, maar er gelden voortaan wel twee verschillende gratis parkeerregimes.

  • Gratis kortparkeren op de parkeerplaatsen op de Markt

    Vanaf de voorbereidende werken wordt er op de volledige Markt kortparkeren ingevoerd. Wanneer je van die parkeerplaatsen gebruik maakt, zal je dus je parkeerschijf moeten leggen. Je kan dan 2 uur op die parkeerplaats blijven staan. Door het kortparkeren in te voeren, vermijden we dat parkeerplaatsen voor langere tijd bezet blijven en willen we parkeerplaatsen voorbehouden voor wie komt winkelen.

    • De zone voor kortparkeren geldt van maandag tot en met zaterdag, telkens tussen 9 en 18 uur.
    • Beschik je over een parkeerkaart voor mindervaliden? Daarmee gelden de bepalingen van de blauwe zone en het kortparkeren niet. 
  • Gratis langparkeren op de centrumparkings

    Voor de creatie van verkeersveiligere ruimtes worden een aantal parkeerplaatsen op de Markt verplaatst naar een centrumparking vlakbij de Markt. Op die centrumparkings kan je wel langer parkeren, ideaal voor wie bv. een langer horecabezoekje gepland heeft. Een grote nieuwe centrumparking kan je sinds augustus vinden achter het gemeentehuis. Deze parking is vanaf 22 augustus openbaar en heeft een doorsteek voor voetgangers en fietsers naar de Markt. Je bereikt de parking met de wagen via de Schoolstraat (inrit naast politiekantoor). Hieronder kan je een overzicht vinden van de parkeerplaatsen waar je langer kan parkeren.

 

 

 

Zie ook

Gepubliceerd op 12/08/2022