Berlaar-Centrum: aangepast parkeerbeleid voor maximale bereikbaarheid

In de week van 22 augustus starten de nutsmaatschappijen met de eerste voorbereidende werken voor de vernieuwing van de dorpskern in Berlaar-Centrum. In het voorjaar van 2023 volgen de eigenlijke wegen- en rioleringswerken.

Tijdens de voorbereidende werken, die duren tot eind 2022, is er af en toe hinder mogelijk, maar het verkeer kan wel steeds door. Berlaar-Centrum blijft dus bereikbaar.

Aangepast parkeerbeleid

Het lokaal bestuur wil ervoor zorgen dat er tijdens en na de werken voor de heraanleg voldoende gratis parkeermogelijkheden beschikbaar blijven in het centrum. In totaal zal het lokaal bestuur het aantal parkeerplaatsen op en rond de Markt de komende jaren uitbreiden, maar er gelden voortaan wel twee verschillende gratis parkeerregimes.

Gratis kortparkeren op de Markt

Vanaf de voorbereidende werken wordt er op de volledige Markt kortparkeren ingevoerd. Wanneer je van die parkeerplaatsen gebruik maakt, zal je dus je parkeerschijf moeten leggen. Je kan dan 2 uur op die parkeerplaats blijven staan. 

  • De zone voor kortparkeren geldt van maandag tot en met zaterdag, telkens tussen 9 en 18 uur.
  • Beschik je over een parkeerkaart voor mindervaliden? Daarmee gelden de bepalingen van de blauwe zone en het kortparkeren niet. 

Door het kortparkeren in te voeren, vermijden we dat parkeerplaatsen voor langere tijd bezet blijven en willen we parkeerplaatsen voorbehouden voor wie komt winkelen.

Gratis langparkeren op de centrumparkings

In de directe omgeving van de Markt worden een aantal centrumparkings voorzien. Op die centrumparkings kan je wel langer parkeren en hoef je geen parkeerschijf te leggen, ideaal voor wie bv. een langer horecabezoekje gepland heeft.

Een grote nieuwe centrumparking kan je sinds augustus vinden achter het gemeentehuis. Deze parking is vanaf 22 augustus openbaar en heeft een doorsteek voor voetgangers en fietsers naar de Markt. Je bereikt de parking met de wagen via de Schoolstraat (inrit naast politiekantoor).

 

Hieronder kan je een overzicht vinden van de parkeerplaatsen waar je momenteel langer kan parkeren.

Image icon parkeerplaatsen.png

 

Zie ook