Fiberklaar: internet van de toekomst in Berlaar

Dit voorjaar zal Fiberklaar meer dan 3 617 inwoners van onze gemeente gratis en vrijblijvend aansluiten op hun glasvezelnetwerk. Op die manier laten ze het netwerk van de toekomst ook in Berlaar neerstrijken.

De aannemer van Fiberklaar is op maandag 16 januari gestart met de aanleg van het netwerk. Die werken, verspreid over het centrum van Berlaar, nemen ongeveer één jaar in beslag. De aannemer is Circet Infra Fiber. Medewerkers kunnen zich identificeren aan de hand van hun hesje en hun badge.

Werken in jouw straat

Wanneer er een aansluiting komt in jouw straat, breekt de aannemer het voetpad van je straat open en maakt hij er een sleuf in waarin de nieuwe bekabeling wordt aangebracht.

Om de werken vlot en veilig te laten verlopen, worden er verschillende verkeersmaatregelen genomen. Je garage of oprit is tijdens de werken tijdelijk niet bereikbaar en er geldt ook een tijdelijk parkeerverbod op de parkeerstroken in je straat. Soms kan het ook dat je straat tijdelijk wordt afgesloten voor verkeer. Na de werken blijft er zand achter op het heraangelegde voetpad. De bedoeling van dit zand is om de voegen tussen de stenen op te vullen, zodat deze terug vaster komen te liggen. We vragen je daarom om dit zand niet in de straatgoot te keren. 

Minstens vijf werkdagen voor de start van de werken, zal de aannemer je via een briefje in de brievenbus op de hoogte brengen van de werken. Zo kan je tijdig maatregelen nemen. De aannemer werd gevraagd de hinder tot een minimum te beperken. Je woning zal steeds te voet of met de fiets bereikbaar blijven, maar hou er dus rekening mee dat er soms een korte periode is waarin je met je wagen je oprit niet kan bereiken.

De afvalophaling kan in principe steeds door, zodat je jouw afval op de normale manier kan aanbieden. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal de aannemer je hier vooraf over verwittigen.

Planning

Fiberklaar heeft momenteel volgende planning voorzien. Die planning kan echter steeds wijzigen door weersomstandigheden of onvoorziene omstandigheden.

 • week van 16 januari 2023: Havikstraat

 • week van 23 januari 2023: Havikstraat en Herfststraat

 • week van 30 januari 2023: Herfststraat, Mezenhof en Doelstraat

 • week van 6 februari 2023: Doelstraat en Bastijnstraat

 • week van 13 februari 2023: Doelstraat, Diamantstraat, Bastijnstraat en Schaarbroek

 • week van 20 februari 2023: Zomerstraat, Kapellebaan, Anjerstraat, Pastoor Praillestraat, Molenstraat en Lavendelstraat (Krokusvakantie)

 • week van 27 februari 2023: Kapellebaan, Bolweg, Nachtegaalstraat, Vinkenhof, Vredestraat- Bossen, Nethendal – Anjerstraat en Molenstraat

 • week van 6 maart 2023: Vinkenhof, Zwaluwstraat, Nethendal – Anjerstraat, Molenstraat, Nethendal en Spoorweglei

 • Week 13 maart: Nethendal en Spoorweglei, Bijenhof-Nethendal, Azaleastraat en Molenlei

 • Week 20 maart: Azaleastraat, Molenlei, Rodekruisstraat, Leliestraat en Wipstraat

 • Week 27 maart: Rodekruisstraat, Leliestraat en Wipstraat

 • Week 3 april: Montystraat, Lentestraat en Bremstraat

 • Week 10 april: Montystraat en Lentestraat

Vragen?

Heb je vragen over deze werken of wil je een probleem melden? Je kan contact opnemen met de aannemer via infra@fiberklaar.be of op het nummer 03 653 43 60
(op werkdagen van 9 tot 17 uur).

Meer info: https://www.fiberklaar.be/nl/projecten/berlaar

Zie ook

Gepubliceerd op 17/01/2023