Constant Verhulststraat is voortaan fietsstraat

Berlaar heeft recent haar vierde fietsstraat gekregen!
Een deel van de Constant Verhulststraat werd zo ingericht dat de fietser er voortaan de ‘hoofdgebruiker’ is.

De fietsstraat komt er omdat dit gedeelte van de straat een belangrijke schakel vormt in de veilige verbinding naar gemeentelijke basisschool De Stap, sporthal ‘t Stapveld en de Pastorijstraat. De straat sluit namelijk aan op de trage weg die de verbinding vormt met De Stap en ’t Stapveld en is hierdoor een onderdeel van een belangrijke fietsroute.

Het lokaal bestuur wil door deze ingreep de route verkeersveiliger en aantrekkelijker maken voor fietsers. Door deze maatregel worden fietsers prominent in beeld gebracht. Voorlopig werden er nog enkel verkeersborden geplaatst, maar in de zomer zullen er ook nog symbolen op het wegdek worden aangebracht zoals ook in de andere fietsstraten het geval is.

Respecteer de verkeersregels

Berlaar gebruikt oranje informatieborden om de regels te verduidelijken, omdat we vaststellen dat niet iedereen deze even goed kent. Ook in de Constant Verhulststraat zullen de borden geplaatst worden. We herhalen ook hieronder nog even de verkeersregels die in een fietsstraat van toepassing zijn:

  • Bij tweerichtingsverkeer mogen fietsers de helft van de rijbaan langs de rechterzijde gebruiken;
  • Motorvoertuigen mogen fietsers niet inhalen;
  • De maximale snelheid in een fietsstraat is 30 kilometer per uur.

  

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

 

Zie ook

Gepubliceerd op 19/01/2021