Fietsbieb Berlaar-Nijlen

De Fietsbieb geeft gezinnen met jonge kinderen de kans om dagelijks gebruik te maken van kinderfietsen tegen een lage prijs. Bij de Fietsbieb kunnen kinderfietsen tot 12 jaar geleend worden.

Ouders weten het al langer. Een kind ontgroeit zijn fietsje niet alleen bijzonder snel, ook de druk om regelmatig met een andere tweewieler uit te pakken neemt sneller toe dan de portemonnee kan volgen. Ook al vind je op een rommelmarkt vlot een leuk tweedehands fietsje, vaak komen er wat kosten aan te pas vooraleer zoon of dochter veilig de baan op kan.

Fietsbieb verzorgt je tiptop

Leden van de Fietsbieb hoeven zich daar geen zorgen over te maken. Zij kunnen voor hun kind (tot 12 jaar) een jaar lang een fiets lenen. Tweedehands, maar tiptop in orde. Is zoon of dochter aan een grotere fiets toe of wil hij of zij eens een ander modelletje? Leden kunnen de geleende fiets inwisselen voor een ander exemplaar uit de Fietsbieb. Een heel jaar lang! Zelfs langer, als je ook de volgende jaren fietsbieber blijft.

Wie is fietsbieber?

Fietsbieber ben je als je lid wordt. Lid worden kost je 20 euro voor een jaar. Wie echter een kinderfiets in goede staat (vanaf fietsmaat 14”) aan de Fietsbieb schenkt, is meteen een jaar gratis fietsbieber. Die fiets wordt volledig in orde gebracht en krijgt snel een nieuw leven.

Daarnaast is er ook een sociaal tarief van €5 via het recht op verhoogde tegemoetkoming (aan te tonen via een bewijs van de mutualiteit) en/of via een attest van een maatschappelijk werker van de Sociale Dienst.

Opgelet! Bij het lenen van een fiets wordt ook 20 euro waarborg gevraagd. Uiteraard krijg je die terug wanneer je de fiets weer inlevert.

Fietsbieb Berlaar-Nijlen

Op zaterdag 5 juni opent de Fietsbieb van Berlaar en Nijlen voor het eerst de deuren! De Fietsbieb is gevestigd in het gloednieuwe buurtpunt van Nijlen, Elckerlyc (Kerkeblokken 3). Je kan er terecht tijdens de maandelijkse openingsmomenten op de eerste zaterdag van de maand, van 9.30 tot 11.30 uur.

Tweedehands kinderfietsen: steeds welkom

Vrijwilligers van de Fietsbieb sleutelen aan kinderfietsen om ze in orde te maken.

Heb je thuis nog een kinderfietsje staan, dan kan je deze aan de Fietsbieb schenken in ruil voor een jaar gratis lidmaatschap. Je fietsje krijgt een tweede leven bij een ander kind. Kom langs tijdens de openingsuren van de Fietsbieb of contacteer het regionaal secretariaat.

Inwoners van Berlaar hoeven niet naar Nijlen om een fiets te schenken. Zij kunnen fietsjes binnenbrengen op het Sociaal Huis (na afspraak - 03 410 19 00 of info@berlaar.be), wij zorgen er vervolgens voor dat hij in de Fietsbieb in Nijlen terechtkomt.

Heb je een vraag over de Fietsbieb?

Neem dan contact op met de Fietsbieb Berlaar-Nijlen via 0473 92 02 28 of via berlaarnijlen@fietsbieb.be.

De Fietsbieb Berlaar-Nijlen is een vrijwilligersinitiatief van Stroming vzw en Beweging.net met de steun van lokaal bestuur Berlaar en lokaal bestuur Nijlen.

Meer info over de Fietsbieb vind je hier.

Zie ook