Zwerfkatten

De overpopulatie van zwerfkatten of katten zonder baasje in onze gemeente brengt, naast heel wat dierenleed, ook hinder mee voor de bevolking: geurhinder, uitwerpselen, lawaaihinder, ... De dieren zelf leiden vaak een leven vol gevaar, honger en dorst en kampen met allerlei ziekten.

Om het zwerfkattenprobleem te beheersen, is het dus absoluut noodzakelijk dat we voorkomen dat ze zich verder voortplanten. We doen dat niet door op de dieren te jagen of ze weg te nemen. In samenwerking met de vzw APMA vangen we wilde katten, steriliseren we ze en zetten we ze terug. De vzw neemt de praktische werking op zich en de gemeente zorgt voor financiële ondersteuning. Ze worden ook steeds onderzocht door een dierenarts.

Wilde katten zijn vaak nakomelingen van onze eigen huispoezen. Je kan daarom helpen door je eigen katten te laten steriliseren. Zo hebben ze ook minder risico op besmettelijke ziekten en gaan gecastreerde katers minder zwerven.

Voor meer informatie of om een wilde kat in je buurt aan te geven, kan je steeds terecht bij de gemeentelijke milieudienst. Je kan dit ook online melden via het e-loket.

Ga naar het e-loket

Zie ook

Markt 1
2590
Berlaar
03 410 19 00
Gesloten
Meer
Alles weergeven