Vakantie of een weekendje weg gepland? Bescherm jouw mobilhome of caravan tegen dieven!

Wist je dat caravans en mobilhomes vaak het slachtoffer zijn van inbraken en diefstal? Vooral voertuigen die klaar staan om te vertrekken zijn hierbij gegeerd. Het beveiligen van een caravan is niet makkelijk, maar je kunt het dieven wel lastiger maken. We geven jou 7 preventietips om het risico op inbraak en diefstal te verminderen.

  1. Parkeer veilig. Parkeer je caravan of mobilhome steeds op een goed zichtbare plaats en probeer dit ook te doen tijdens rustpauzes.
  2. Neem enkel mee wat noodzakelijk is en zet waardevolle zaken pas kort voor vertrek in je caravan of mobilhome.
  3. Merk, registreer en fotografeer je waardevolle goederen. Zo beschik je over een goede beschrijving als je toch bestolen wordt.
  4. Laat je dure spullen niet in het zicht liggen. Doe bijvoorbeeld de gordijnen dicht.
  5. Neem je boorddocumenten altijd mee.
  6. Doe steeds alle ramen en deuren op slot met degelijk hang- en sluitwerk. Vergeet ook de dakluiken niet. Installeer eventueel een extra slot.
  7. Merk je caravan of mobilhome op verschillende plaatsen met het chassisnummer. Maak een beschrijving met een foto van je caravan of mobilhome. Neem ook een kopie van alle documenten en bewaar alles op een veilige plaats.

Je kan ook een afspraak maken met de diefstalpreventieadviseur van onze politiezone, die kan jou gratis advies en tips geven.

Toch slachtoffer?
Doe aangifte bij de politie en bezorg hen zo veel mogelijk relevante gegevens zoals (kopies van) de boorddocumenten, een foto, een beschrijving van de gestolen goederen, enzovoort.

Meer weten?
Politie Berlaar-Nijlen - 03 466 16 16 (op afspraak)