Stop darmkanker

Op maandag 15 mei kwam Dr. Luc Colement een toelichting geven rond het thema darmkanker. 

Image icon affiche_stopdarmkanker.jpg

 

Stop darmkanker

Iedere dag verliezen 5 families in Vlaanderen een dierbare aan darmkanker. Dat zijn er 150 per maand. Nochtans is darmkanker volgens alle criteria van de Wereldgezondheidsorganisatie de “ideale ziekte” om vroegtijdig op te sporen. Indien vroegtijdig opgespoord, is de kans op genezing méér dan 90%. Er bestaat jammer genoeg nog een groot gebrek aan kennis over dit onderwerp.

De infoavond

Dr. Luc Colemont geeft tijdens zijn presentatie steeds een antwoord op volgende vragen: Waarom? Wanneer? Bij wie? En hoe darmkanker vroegtijdig opsporen? Op deze en vele andere vragen geeft Dr. Colemont een duidelijk en helder antwoord in ‘mensentaal’. Een boeiende uiteenzetting met een lach en een traan, die slechts één doel voor ogen heeft: minder leed door darmkanker, méér gezonde levensjaren!

Dr. Luc Colemont

Dr. Luc Colemont is een veel gevraagd spreker in binnen- en buitenland en strijd samen met de vzw Stop Darmkanker al jaren tegen deze sluipmoordenaar. “Als je de vijand niet kent, kan je nooit de oorlog winnen. Daarom zijn informatie en voorlichting zo belangrijk.” Luc was bijna 28 jaar maagdarmspecialist in het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen. Sedert 1 januari 2016 werkzaam als ‘managing director’ van de vzw Stop Darmkanker.

“Dokter Luc Colemont bewees dat met de nodige passie, kennis en een gepast vleugje humor zelfs de moeilijkste onderwerpen bespreekbaar kunnen worden gemaakt. Hoed af voor deze begenadigde spreker”

“Dr. Colemont, opmerkelijk hoe je met een niet sexy onderwerp alle aanwezigen 2 uren aan je lippen deed hangen!!”

“De presentatie van Luc Colemont gisteravond was niet alleen nuttig , maar zeer leerrijk. Ik raad iedereen boven de 50 eens te gaan luisteren.”

“Boeiend en inspirerend, een echte wake-up call”

Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker - Berlaar 2015 (door Centrum voor Kankeropsporing)

Cijferrapport