Stekr

Heb je vragen over wonen? Wil je meer weten over premies? Is de kwaliteit van je woning niet in orde? Zoek je een sociale lening of een sociale woning? Wens je informatie over huren of verhuren? Heb je verbouwingsplannen? Bij Stekr (voorheen bekend als de Woonwinkel) kan je terecht voor gratis advies over al je woonvragen.

Stekr biedt informatie, uitleg, begeleiding en advies, folders, brochures en aanvraagformulieren over:
• premies en subsidies op federaal, Vlaams, provinciaal en gemeentelijk niveau
• de woninghuurwet: contract, brieven, opzeg, herstellingen, …
• sociale woningen: huren, kopen, lenen, formulieren, ...
• energie besparen, ecologisch wonen, bouwen en verbouwen, ...
• woningaanpassingen voor ouderen en personen met een handicap, ...
• woonkwaliteit, leegstand, inbraakbeveiliging
• ...

Ga tijdig naar het Stekr-loket: sommige dingen weet je beter vooraf!

Het loket van Stekr heeft wekelijkse permanenties in Berlaar, Bonheiden, Duffel, Putte en Sint-Katelijne-Waver. Het Team Wonen van IGEMO zorgt tevens voor telefonische permanentie, ook mailen en gesprekken op afspraak zijn mogelijk.

Je kan als (toekomstig) inwoner van één van de gemeenten ook in de andere Stekr-loketten terecht!

Stekr werkt samen met sociale huisvestingsmaatschappijen, sociale verhuurkantoren, de huurdersbond, het OCMW en andere welzijnsdiensten.

Permanentie in Berlaar

In Berlaar kan je elke dinsdagvoormiddag terecht tijdens de permanentie van Stekr in het gemeentehuis, Markt 1. Sinds januari 2018 kan dit enkel op afspraak. Om een afspraak te maken moet je Stekr contacteren via telefoon 015 28 60 28 of per email info@stekr.be.

Elke 1e maandag van de maand is er eveneens een avondloket op afspraak. Dit vindt plaats in het gemeentehuis, Markt 1. Om een afspraak te maken moet je Stekr contacteren via telefoon 015 28 60 28 of per email info@stekr.be.

Let op: tijdens de zomermaanden juli en augustus heeft Stekr geen avondpermanentie. Je kan wel een afspraak maken. Tussen Kerstmis en Nieuwjaar is de Woonwinkel alleen telefonisch bereikbaar en is er dus geen permantie.

Naar de website van Stekr

Zie ook