Speelplein Kriebels

 

Update 28/7: er zal in week 5 (2-6 augustus) in één bubbel gespeeld worden, je mag je kinderen nog inschrijven in bubbel paars!  Vol = vol.

PDF icon zomerfolder_2021.pdf

De zomer van 2021 zal nog steeds geen gewone speelpleinzomer zijn.  We hebben dan wel groen licht gekregen van de veiligheidsraad, zomaar onze deuren opengooien mogen we niet.  Het maximaal aantal mensen per contact-bubbel hangt af van de evolutie van de coronacijfers.  Dat maximum geldt de hele week.  Dat wil zeggen dat kinderen die 2 dagen zouden komen ook op de andere 3 dagen blijven meetellen voor dat weektotaal.  Daarom ziet deze zomer er nog steeds uit als een coronazomer en kunnen losse inschrijvingen nog steeds niet. 

Leeftijden: geboortejaren 2006 tot 2016  

 • Kinderen vanaf het jaar dat ze 5 worden schrijven in op het speelplein. 
 • Jongeren die reeds een jaar in het secundair onderwijs zaten schrijven in op de Tienerlocatie. 

Er zijn 2 locaties waar we speelplein organiseren: 

 1. Kinderen vanaf 5 tot en met 12: Speelplein, Ballaarweg 1a  

 • BUBBEL GEEL: Geboortejaren 2016-2015-2014-2013 
 • BUBBEL PAARS: Geboortejaren 2012-2011-2010-2009 

  Ons speelplein is opgedeeld in 2 zones die niet in contact komen met elkaar.  Op basis van de evolutie van de pandemie en versoepelingen kan het week per week of dag per dag verschillen waar jouw kind mag spelen.  Let daarvoor ‘s morgens goed op de pijlen. 

  Je kan je kind ook inschrijven bij de andere leeftijdsgroep als dat nodig is.  Zo kunnen ouders hun gezin samen houden of kunnen vriendjes bij elkaar spelen.  Per week blijf je wel in dezelfde bubbel.

 1. Tieners: Gidsenlokaal: Constant Verhulststraat 26 

 

Wanneer spelen we? 

Elke weekdag van 5 juli tot en met 27 augustus 

 • Kinderen kunnen gebracht worden tussen 8.30 uur en 9.30 uur 

 • Kinderen worden afgehaald tussen 16 uur en 17 uur.   

 • Voor en na-opvang: Deze zomer kunnen kinderen niet eerst of nadien naar BKO Roefels gebracht worden.  Er is wel voor en naopvang op het speelplein zelf: vanaf 7 uur en tot 18 uur is er toezicht voorzien.  Let wel, gebruik dit enkel als opvang.  Er zullen geen activiteiten door de animatoren voorzien worden voor 9.30 uur en na 16 uur. 

 

Inschrijven? 

 • Dit jaar schrijf je sowieso voor 1 week in.  Ook al kom je niet elke dag.   

 • Je kan alleen online inschrijven.  Op ons speelplein is geen cash-geld aanwezig.  

 • Het is niet mogelijk om maar een halve dag te komen.   

 • We laten de inschrijving heel lang openstaan zodat je – als er nog plaats is – op maandagochtend nog kan beslissen om te komen.   

 • Later in de week nog komen kan ook, maar je betaalt altijd voor een hele week en altijd online.   

 • We moeten werken met weekbubbels, wat wil zeggen dat er niet meer dan het maximaal aantal kinderen per week mogen komen.  Een kind dat 1 dag komt, telt mee voor alle dagen van de week.  Daarom vragen we om vooral per week te komen. 

 Inschrijven doe je via ons online-systeem. www.berlaar.be/inschrijven

 1. Iedereen moet in dit programma een gezinsaccount aanmaken. Als ouder log je in en maak je jouw gezinsaccount compleet door je kinderen aan dat account te koppelen via ‘relatie toevoegen’.  

 1. Je kan je kind via ‘activiteiten’ inschrijven per week.

Op woensdag 2 juni om 9u starten de inschrijvingen.

 

Prijs 

Voor een week speelplein betaal je het volledige bedrag, ongeacht hoeveel dagen je kind die week naar het speelplein komt.  De prijs voor een speelpleinweek is gelijk aan de prijs van vier speelpleindagen.  Niet-Berlaarnaren betalen meer dan kinderen uit Berlaar. 

 • 16 euro per 5-dagen-week per kind dat ingeschreven is in het  rijks- of verblijfsregister van Berlaar  
 • 24 euro per 5-dagen-week per kind dat niet ingeschreven is in het  rijks- of verblijfsregister van Berlaar  
 • 12 euro per 4-dagen-week per kind dat ingeschreven is in het rijks- of verblijfsregister van Berlaar (dit is van toepassing op de week van 21/7) 
 • 18 euro per 4-dagen-week per kind dat niet ingeschreven is in het rijks- of verblijfsregister van Berlaar (dit is van toepassing op de week van 21/7) 

De dagprijs wordt enkel terugbetaald (na de zomervakantie) in geval van onmiddellijk gemelde ziekte, of als je kind moet thuisblijven doordat het in contact kwam met een besmet persoon. 

Er worden dit jaar geen betalende uitstappen voorzien. 

 

Belangrijk 

De sociale dienst van het lokaal bestuur ontvangt subsidies waarmee ze gezinnen met financiële moeilijkheden kunnen ondersteunen in de kosten voor bijvoorbeeld vakantieopvang. Je hoeft nog niet gekend te zijn bij het OCMW om hiervoor in aanmerking te komen. Ook als je het tijdelijk financieel moeilijk hebt kunnen zij je helpen. Na een sociaal en financieel onderzoek kunnen ze bepalen of je in aanmerking komt en ze een aantal dagen op het speelplein betalen.  

Meer info over ondersteuning: Sociale Dienst, Zomerstraat 22 in Berlaar, 03 410 19 00 of socialedienst@berlaar.be

 

Speelplein Kriebels tegen Corona-verveling

In de tijden van corona zijn er al vele mooie initiatieven op poten gezet, en wij van Speelplein Kriebels uit Berlaar kunnen natuurlijk niet achterwege blijven. Aangezien evenementen zoals de Buitenspeeldag helaas moeten afgelast worden, willen wij graag onze lieve Kriebel-vriendjes entertainen vanop afstand.

Daarom krijg je van ons een corona-speelplein-pretpakket (editie 1editie 2, editie 3, pretpakket-editie-kerst).
Hiermee willen ook wij de verveling tegengaan en geven wij jullie een paar super leuke ideeën om de tijd mee door te krijgen. Er zullen verschillende activiteiten aan bod komen, een aantal hiervan zullen de kinderen alleen kunnen oplossen, maar er zullen ook spelen voorzien worden voor het hele gezin. We hebben geprobeerd om het pakket op te stellen voor kindjes tussen 6-12 jaar.

 

Wie is Speelplein Kriebels?

Speelpleinwerking in Berlaar bestaat al jaaaaren. Tot 31 december 2013 lag deze werking vervat in vzw Speelplein Kriebels. Toen werd deze vzw ontbonden en werd het speelplein opgenomen in de gemeentelijke werking (bij de dienst Vrije Tijd).

Een enthousiaste ploeg monitoren blijft in de grote vakantie in ieder geval steeds paraat staan.  Wens je als animator graag deel uit te maken van deze ploeg, bezorg dan hier je gegevens.

Nog vragen? Neem contact op met de dienst Vrije Tijd of de speelpleincoördinator (0490 422 821).

 

Reglementen

 • Huishoudelijk reglement Speelplein Kriebels (besluit)
 • Retributiereglement Speelplein Kriebels (besluit)

 

Ballaarweg 1
2590
Berlaar
03 410 19 00
Alles weergeven