Op vakantie in eigen dorp!

Breng je de vakantie in eigen land door? Gelijk heb je! Je bespaart jezelf een hoop moeite: je hoeft je koffer niet te maken, navigeren of plannen en hebt geen lange, vermoeiende reis voor de boeg. Bovendien ben je goedkoper af én is het beter voor het milieu! En daarbij, om een leuke zomer te beleven hoef je helemaal niet ver te gaan. Berlaar heeft zelf namelijk een hele hoop te bieden. In de zomereditie van De Kiosk vroegen we Dries Martens, geboren en getogen in Berlaar en lid van de Landelijke Gilde, naar zijn favoriete zomerse plekjes in onze gemeente.

-          Tip 1: Gestel

"Gestel straalt zomerse rust uit. Het werd niet voor niets recent erkend als stiltegebied. De kleinschaligheid, de authenticiteit in combinatie met prachtige kastelen en domeinen zijn top. Gestel kan je het best te voet verkennen. De beleving is dan optimaal. Een prachtig rustpunt is de recent geplaatste picknickbank van Cezar, aan de Netedijk, nabij wandelknooppunt 22. Ook een terrasje onder de bomen bij De Boekt mag niet ontbreken."

Image icon gestel_2.jpg

-          Tip 2: Natuurreservaat ’t Hutteke

"De boomgaard is een zalige plek om langs te wandelen, zeker als de schapen eronder grazen. Ook op de Slenterenberg is het heerlijk genieten. Volgens overlevering zou deze 'berg' (slechts een tweetal meter hoog) een restant zijn van de ontginning van ijzeroer in de Netevallei. Momenteel is hij begroeid door prachtige eiken en kan je er genieten van de lokale natuur. 't Hutteke is bereikbaar via de Fertlarelei."

Image icon Hutteke

-          Tip 3: Trage weg 't Stapveld - Constant Verhulststraat

"De trage weg die de huidige gemeenteschool met de Constant Verhulststraat verbindt. Je wandelt door het parkje achter de sporthal en de gemeenteschool dat de laatste jaren leuk opgeknapt is. Daarna wandel je dwars door een koeienweide. Door de veeroosters op het pad, kunnen de koeien enkel tussen de roosters op het pad komen, maar het is wel een leuke beleving om door de koeienweide te lopen. Verderop staat het nieuwe woonzorgcentrum van de zusters. Deze blok geeft voor mij een beeld van appartementen van de toekomst: compacte blokken met aandacht voor rust en groenaanleg er rondom. Je maakt er best een toertje van door terug te keren langs de kerkomgeving."

Image icon achterstapveld3.jpg