Zorgzame Buurten: Buurtbabbels Beregoede zorg Berlaar

Sinds januari 2023 werkt buurtwerker Heidi verder aan het project Beregoede zorg Berlaar. Eén van de initiatieven in dat project is de organisatie van buurtbabbels.

Beregoede zorg Berlaar wil buren opnieuw met elkaar verbinden en zet met Zorgzame Buurten daarom in op ontmoetingen tussen buren.

“De afgelopen maanden heb ik een aantal buurtbabbels georganiseerd in verschillende wijken”, verduidelijkt buurtwerker Heidi. “We zijn gestart in het Nethendal en Bijenhof.  Daarna zette ik mijn tocht verder naar het Vinkenhof, Walter Luytenplein, Heikanthof, Heistebaan en ten slotte het Valkenhof. Ik vond het erg fijn om al deze mensen met al hun verhalen te mogen ontmoeten. Het is leuk om te zien dat er in verschillende buurten heel wat leeft en mensen elkaar nog op regelmatige basis verder helpen met kleine zaken zoals de brievenbus leegmaken, oppassen op een huisdier, boodschappen doen, …”

Contact tussen buren onderling is belangrijk. In vele buurten is dat het geval, maar in sommige wijken kwam wel naar boven hoe jammer inwoners het vinden dat sociale contacten verwateren. “Als buurtwerker wil ik graag een handje toesteken om de samenhorigheid in de buurt te versterken. Ook in het najaar ga ik daarom graag weer op pad met koffie, thee en een stukje cake om gezellig te kunnen babbelen. Op die manier kunnen we elkaar en de buurt beter leren kennen en kunnen we proberen om het buurtvlammetje weer wat meer aan te wakkeren.

Hou je brievenbus in de gaten, want zo laat Heidi weten wanneer ze in jouw buurt langskomt.

Zit je met vragen waar je niet meteen een antwoord op weet? Heb je hulp nodig of ken je iemand die hulp nodig heeft? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Heidi via het nummer 0800 30 085.

Image icon zorgzame_buurten.png

Gepubliceerd op 13/10/2023