Vervang je rijbewijs tijdig!

Sinds 7 juli 2010 is het elektronische Europese rijbewijs (bankkaartmodel) in België van toepassing. Dit is slechts 10 jaar geldig, net zoals de elektronische identiteitskaart. Na 10 jaar moet je het rijbewijs vernieuwen op het gemeentehuis. 

In tegenstelling tot de elektronische identiteitskaarten ontvang je geen waarschuwingsbrief wanneer de geldigheidsduur van je elektronische rijbewijs bijna verstreken is. Je moet zelf de einddatum nakijken en tijdig de hernieuwing van jouw rijbewijs aanvragen.

Vervalt jouw elektronische rijbewijs binnenkort?

Is jouw rijbewijs nog minder dan 3 maanden geldig? Maak dan een afspraak bij de dienst Burgerzaken via burgerzaken@berlaar.be of 03 410 19 00. Een nieuw rijbewijs kost €25 en kan je na vijf werkdagen gaan afhalen in het gemeentehuis.

Papieren rijbewijs

Het vroegere 'papieren' rijbewijs is levenslang geldig en moet je niet verplicht omwisselen voor een bankkaartmodel, op voorwaarde dat het document in goede staat is, alle tekst leesbaar is en de foto op het rijbewijs overeenkomt met het huidige uitzicht van de houder.

 

Zie ook

Gepubliceerd op 05/05/2021