Veiligere oversteek aan GBS Heikant

In juli plaatste het Agentschap Wegen en Verkeer gloednieuwe galgverlichting over het zebrapad aan de gemeentelijke basisschool in Berlaar-Heikant. Hiermee komt er eindelijk een veiligere oversteek voor de schoolgaande kinderen.

Verscheidene zebrapaden in onze gemeente kregen al ledverlichting om ze beter zichtbaar te maken in het donker. Het gaat om zes locaties: de zebrapaden in de Legrellestraat (vlakbij het woonzorgcentrum), de Liersesteenweg (vlakbij de Kapellebaan), de Kapellebaan zelf, de Dorpsstraat (zebrapad bib), de Melkouwensteenweg (vlakbij FC Heikant) en de Welvaartstraat (vlakbij de trage weg) werden afgelopen jaar reeds voorzien van ingebouwde ledverlichting.

Aan het Agentschap Wegen en Verkeer werd gevraagd of er ook aanvullende verlichting op de Aarschotsebaan in Berlaar-Heikant kon worden geplaatst om de verkeersveiligheid er te verhogen. De baan valt als gewestweg namelijk onder hun bevoegdheid. Begin juli werd de verlichting geplaatst: twee lichtmasten van enkele meters hoog aan weerszijden van de straat trekken voortaan de aandacht naar het zebrapad en zullen vooral in de donkere maanden een veiligere oversteek betekenen voor zwakke weggebruikers.

  

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

Gepubliceerd op 16/07/2020