Sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas

Eén op de vijf Belgen leeft in armoede of loopt het risico in armoede terecht te komen. Bij alleenstaande ouders is dat zelfs één op twee. Daarom is er het sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas. Hier kan een gezin op jaarbasis gemiddeld 500 euro besparen op de energiefactuur.

Wat?

Het sociaal tarief voor elektriciteit en aardgas is een goedkoper tarief dan de normale energietarieven. Dit tarief is bedoeld voor mensen of gezinnen die zich in een moeilijke of kwetsbare situatie bevinden bv. mensen die een leefloon krijgen, bejaarden met een gewaarborgd inkomen, …

Het sociaal tarief is hetzelfde bij alle energieleveranciers. Ze zijn verplicht het toe te kennen aan iedereen die er recht op heeft.

Hoe aanvragen?

Meestal krijgen de mensen die er recht op hebben het sociaal tarief automatisch. Het staat dan op je maandelijkse factuur vermeld.

Krijg je nog geen sociaal tarief en denk je dat je toch in aanmerking komt? Bel dan gratis naar de FOD Economie (0800 120 33). Je kan ook een afspraak maken bij de sociale dienst. Zij kunnen je helpen na te kijken of je het sociaal tarief kan krijgen.

Gepubliceerd op 18/04/2018