Lenen bij het Vlaams Woningfonds

Bij het Vlaams Woningfonds kan je terecht voor een bijzondere sociale lening. Dat is een goedkoop woonkrediet voor de aankoop of het behoud van een woning/appartement, eventueel gecombineerd met werken of voor werken aan woning/appartement.

Om een woonkrediet te krijgen, moet aan een aantal voorwaarden voldaan zijn. Deze zijn onder meer je inkomen en de verkoopwaarde van de woning. Uiteraard moet je ook voldoende vermogend zijn om het woonkrediet te kunnen afbetalen en mag je nog geen eigendom bezitten.

De belangrijkste troeven van een Woningfondskrediet zijn:

  • je kan lenen tot 100 % van de kostprijs of waarde van de woning
  • uiterst lage rentevoet
  • de schatting van de woning gebeurt volledig kosteloos
  • je bespaart enkele honderden euro's dankzij de lagere kredietaktekosten
  • een lagere dossierkost vind je hoogstwaarschijnlijk niet
  • geen bancaire verplichtingen en vrije keuze van verzekeringen
  • geen reserveringskosten voor uw verbouwkrediet

Huurwaarborglening

Bij het Vlaams Woningfonds kan je eveneens terecht voor een huurwaarborglening ter financiering van de waarborg die je moet betalen bij het huren van een woning/appartement (met uitzondering van sociale woningen). De huurwaarborglening is renteloos en kan kosteloos worden aangevraagd. Het maximaal bedrag wordt vastgesteld naargelang het aantal personen ten laste en de ligging van de woning.

Sociale huurwoningen

Het Vlaams Woningfonds realiseert sociale huurwoningen in de strijd tegen de verkrotting en dit voornamelijk in de stedelijke centra van het Vlaams Gewest. De huurwoningen zijn hoofdzakelijk geschikt voor vijf of meer personen. Geïnteresseerden worden na inschrijving geregistreerd op de wachtlijst en worden gecontacteerd zodra er een passende woning vrijkomt.

Meer weten:

www.vlaamswoningfonds.be

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

 

Gepubliceerd op 29/04/2019