Ledverlichting aan zebrapaden

Twee zebrapaden in onze gemeente kregen onlangs aanvullende ledverlichting. Het gaat om lampjes naast het zebrapad die automatisch beginnen knipperen als het donker wordt. Zo wijzen ze de aandacht op het zebrapad en verhogen ze de veiligheid.

Bij het zebrapad ter hoogte van het kruispunt van de Daalstraat met de Dorpsstraat en het zebrapad aan basisschool De Lotusbloem in de Kapellebaan werden enkele weken geleden ledlampen op de grond geplaatst. De lampen werken op zonne-energie en gaan automatisch branden wanneer het begint te schemeren.

Met deze duurzame verlichting willen we de aandacht van de weggebruikers naar het zebrapad trekken. Het knipperend effect verhoogt de oplettendheid van de automobilisten en zorgt zo voor een hogere veiligheid. Aankomend verkeer ziet de oversteekplaats sneller en zal hierdoor de snelheid aanpassen.

De ledverlichting werd op twee locaties geïnstalleerd als proefproject. Als dat succesvol blijkt, kunnen we dit ook bij andere zebrapaden toepassen.

Tot slot werd ter hoogte van het zebrapad aan de bibliotheek accentverlichting aangebracht. Net als de ledverlichting moet dat de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers verhogen.

Gepubliceerd op 18/06/2018