Iedereen verdient ontspanning

Wist jij dat vakantie een recht is? Eén Vlaming op vijf kan zich echter geen weekje vakantie veroorloven. Toch geeft een reisje je een duwtje in de rug zodat je er weer tegenaan kan.

Steunpunt Vakantieparticipatie wil iedereen via Iedereen Verdient Vakantie de kans geven om op vakantie of op daguitstap te gaan. Ze richten zich op personen en gezinnen in armoede die, vanwege allerlei drempels, niet van een vakantie kunnen genieten. Of je nu op groepsvakantie wil of naar zee of je een daguitstap wil doen of een vakantie in een jeugdherberg, er is voor ieder wat wils!

Bekijk alvast het grote aanbod aan daguitstappen en vakanties via:

Als je denkt dat je hiervoor in aanmerking komt, neem dan contact op met de Sociale Dienst. Zij kunnen je helpen bij het zoeken naar een uitstap of vakantie en kunnen ook zorgen voor de reservatie.

Sport en cultuur

Ook wanneer jij of je kind(eren) niet kunnen deelnemen aan cultuur- of sportactiviteiten, komt de Sociale Dienst met een oplossing. Maak een afspraak bij je maatschappelijk assistent (als je al in begeleiding bent) om samen de mogelijkheden te bekijken of informeer bij je ziekenfonds bij welke activiteiten en sporten zij tussen komen.

Meer weten?

03 410 19 00 of socialedienst@berlaar.be

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

 

Gepubliceerd op 04/02/2022