Iedereen mee online in Berlaar

Briefwisseling, overheidsdocumenten, facturen of betalingen: veel van deze zaken verlopen vandaag digitaal. Maar niet iedereen heeft toegang tot internet, het nodige materiaal of de nodige kennis om mee op de digitale trein te stappen. Het lokaal bestuur voorziet daarom enkele laagdrempelige initiatieven om deze digitale kloof te verkleinen.

 

Toegang tot het internet via Telenet Essential

Personen of gezinnen die zich in een financieel kwetsbare situatie bevinden, kunnen via de sociale dienst van het lokaal bestuur een voucher voor Telenet Essential aanvragen.

Als je voldoet aan alle voorwaarden, kan je twee jaar gebruik maken van dit betaalbare aanbod waarbij je voor 5 euro of 10 euro per maand een internetverbinding krijgt.

Na afloop van de periode van twee jaar kan je de vraag stellen om je voucher opnieuw voor twee jaar te verlengen.

Wie komt in aanmerking? Personen die genieten van een verhoogde tegemoetkoming bij de mutualiteit komen in aanmerking, net als cliënten in schuldbemiddeling bij de sociale dienst van het lokaal bestuur. De voorwaarden voor het statuut verhoogde tegemoetkoming kan je navragen bij je mutualiteit.

Ondersteuning bij de aankoop van een toestel

Om gebruik te kunnen maken van een internetverbinding heb je ook een toestel nodig. Samen met de sociale dienst van het lokaal bestuur kan je bekijken of ze je een financieel duwtje in de rug kunnen geven voor de aankoop van een laptop.

Maar ook hier zijn voorwaarden aan verbonden. Neem daarvoor contact op via 03 410 19 00 of socialedienst@berlaar.be.

Gepubliceerd op 25/04/2023