Iedereen mee in de digitale wereld met BEEGO

IT-studenten die aan huis komen om te helpen met alle digitale vragen, enorm praktisch in deze digitale tijden. Van computers die te traag werken tot smartphones instellen of zelfs een slimme televisie uitleggen, geen vraag is te veel voor de Beego studenten. Vanaf nu zijn ze ook actief in Berlaar en komen ze graag langs wanneer je digitale hulp nodig hebt.

De digitale evolutie gaat pijlsnel, voor velen té snel. De vraag naar digitale hulp is groot. Sinds de uitbraak van COVID-19 leven bovendien meer mensen geïsoleerd en maken ze meer gebruik van internet, soms noodgedwongen. Contact met familie verloopt tijdens de lockdown bijvoorbeeld via videobellen op de computer. Betalen doen we steeds meer contactloos of met een app of we gaan aan de slag met internetbankieren. Mensen die niet weten hoe dat (veilig) kan, laten zich begeleiden door een Beego student.

IT-experten die het uitleggen in mensentaal

De studenten zijn minstens 18 en volgen hogere studies, meestal informatica of aanverwante richtingen. Technisch zijn het krakken, maar ze begrijpen dat een computer niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Ze leggen alles met veel geduld uit. Op die manier kan je met een gerust hart de digitale wereld op jouw tempo verkennen.

Meer weten?

www.beego.be, info@beego.be of 078 485 400

Beego in Berlaar

• Maak een afspraak via www.beego.be, info@beego.be of 078 485 400.
• Je betaalt 19 euro per half uur dat de student bij je thuis is. Daarbij komt een fietsvergoeding van 3 euro. Je kiest zelf hoe lang je hulp nodig hebt en betaalt steeds met je bankkaart aan het einde van de opdracht.
• Cliënten van het OCMW kunnen beroep doen op gratis digicheques, waarvoor ze contact moeten opnemen met hun dossierbeheerder. Maar ook 60-plussers met het VT-statuut (verhoogde tegemoetkoming) komen in aanmerking. Neem hiervoor contact op met de sociale dienst. Kom je niet in aanmerking voor een gratis digicheque? Ook dan kan je beroep doen op BEEGO, maar dan betaal je zelf de rekening.
• De studenten nemen bij elk bezoek de nodige voorzorgsmaatregelen: ze dragen steeds een mondmasker en gebruiken ontsmettingsgel voor en na het huisbezoek.

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

Gepubliceerd op 29/04/2021