Huisdieren op vier vrije voeten in de hondenlosloopweide

Viervoeters en hun baasjes kunnen voor een verkwikkend loopje voortaan terecht in de nieuwe hondenlosloopweide in Ebroek. De losloopzone, die je kan vinden tussen Merelstraat, Valkenhof en Ebroek, is sinds juni open.

Het lokaal bestuur van Berlaar investeerde de afgelopen maanden in de opbouw van een park en hondenlosloopzone in Ebroek. De hondenweide is onder meer voorzien van een omheining, een poort en een infobord. In de omgeving vind je verder zitbanken, een wandelpad, een heldenbos, waterpoelen en prachtige natuur.

Wie met de viervoeter op stap gaat, moet beslist dus eens halt houden aan dit nieuwe plekje. Maar als je gebruik wil maken van de losloopzone, moet je rekening houden met een aantal spelregels. Zo blijft je hond aangelijnd tot je binnen de omheinde zone bent. Daar hou je jouw hond steeds in de gaten, zeker wanneer er ook andere honden en inwoners in de zone zijn.

Een hondenweide is verder ook geen hondentoilet. Ook in deze zone moet je het afval van je hond opruimen. Neem dus voldoende hondenpoepzakjes mee.

Je mag de hondenweide al gebruiken, maar op 2 juli openen we deze zone ook officieel. Inwoners zijn samen met hun viervoeter om 11 uur welkom aan de hondenweide. We klinken er dan samen op dit hondenparkje.

Let op: het gaat om een natuurgebied, veel parkeerplaatsen zijn er niet. Kom dus te voet of met de fiets!

Meer weten?

Gepubliceerd op 29/06/2022