Gezocht: vrijwilligers zwerfkattenproject

De gemeente Berlaar zet zich al jarenlang in om het aantal zwerfkatjes in de gemeente te beperken door middel van het zwerfkattenproject, waarbij de nadruk gelegd wordt op sterilisatie/castratie. Dit project wordt gedragen door vrijwilligers (kattenvangers) en gebeurt in samenwerking met twee dierenartsen van Berlaar. 

 

Hoe werkt het?

Wanneer er meldingen op de Milieudienst binnenkomen over zwerfkatjes, worden de vrijwilligers gecontacteerd. Zij gaan de katjes – al dan niet met een speciale vangkooi die ter beschikking wordt gesteld door het lokaal bestuur – ophalen en brengen ze naar de dierenarts voor sterilisatie/castratie. Daarna worden ze teruggezet op de plaats waar ze gevonden zijn, maar vaak worden ze in huis genomen door de burger die de melding plaatste.

Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Er is een sterke nood aan vrijwilligers om dit project lopende te houden en de uitbreiding van het zwerfkattenbestand op een diervriendelijke manier tegen te gaan. Heb jij een hart voor dieren en wil je graag bijdragen aan dit project door mee te werken als vrijwilliger? Ben je bereid je een paar uurtjes per week in te zetten om katjes op verschillende locaties in Berlaar op te halen en naar de dierenarts te brengen? Dan kan je je bij de gemeente aanmelden als vrijwilliger. De vergoeding bedraagt 20 euro voor een halve dag en 30 euro voor een hele dag. Wij verwelkomen je graag in ons team van gemeentelijke vrijwilligers!

Geen vrijwilliger, maar wel een zwerfkatje gevonden?

Uiteraard kan je dan ook zélf met het katje naar de dierenarts gaan. Het volstaat om bij de Milieudienst van de gemeente een attest op te vragen, wat je dient mee te nemen en te bezorgen aan één van de twee dierenartsen (An Pieters en Geert Adriaenssens) die bij het zwerfkattenproject betrokken zijn. Het katje wordt dan gesteriliseerd of gecastreerd en de factuur wordt rechtstreeks naar het bestuur gestuurd.

Help jij ons om de zwerfkattenproblematiek op een diervriendelijke wijze aan te pakken? Bezoek dan onze vrijwilligerspagina voor mee informatie of neem contact op met Eveline via 03 410 19 00 en geef je op als vrijwilliger!

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

 

Gepubliceerd op 23/08/2019