Geen hondenpoep op de stoep!

Heel wat huishoudens nemen een hond in huis. De trouwe viervoeters groeien al snel uit tot een volwaardig extra gezinslid en krijgen de nodige zorg en aandacht. Helaas kan een hond ook voor heel wat wrevel in de buurt zorgen, als zijn baasje zijn plicht niet nakomt.

Hondenpoep is voor vele mensen een bron van ergernis. Niemand wil een hoopje op z’n stoep zien liggen of aan z’n schoen voelen kleven. Hoewel deze overlast makkelijk vermeden kan worden, stellen we vast dat sommige buurten de laatste tijd fel geplaagd worden door hondenpoep.

Je hond en jij blijven absoluut welkom in deze buurten, maar we willen iedereen erop wijzen dat het GAS-reglement de begeleider van een hond verplicht om de uitwerpselen van z’n hond onmiddellijk te verwijderen. Bij een wandeling met je hond moet je daarom steeds een plastic zakje bij je hebben. Dat deponeer je daarna in één van de vuilnisbakken voor hondenpoep die je in onze gemeente kan vinden. Alleen zo kunnen we de openbare ruimte proper houden.

We stellen op sommige plaatsen helaas ook misbruik van de vuilnisbakjes voor hondenpoep vast. De vuilbakjes zijn geen stortplaatsen. We houden zulke situaties dan ook nauwlettend in het oog. Als het misbruik blijft duren, kan dat resulteren in maatregelen (zoals het wegnemen van het vuilbakje).

Deze actie draagt bij tot het realiseren van volgende SDG's:

Gepubliceerd op 06/07/2020