Fiets kwijt? Kijk eens op gevondenfietsen.be

Geregeld vindt de politie fietsen terug waarvan de eigenaar onbekend is. Ook heel wat achtergelaten weesfietsen wachten op hun eigenaar. Al deze fietsen worden verzameld op de website gevondenfietsen.be. Ondertussen zoeken al 3 984 fietsen er hun rechtmatige eigenaar.

Registreer je fiets

Op de website vind je niet alleen gevonden fiets terug, als fietseigenaar kan je er ook jouw eigen fiets registreren. Hoe meer specificaties en kenmerken je als eigenaar ingeeft, hoe groter de kans op herkenning bij een eventuele vondst en een hereniging met je tweewieler. Verder blijft het van belang om je tweewieler veilig en slotvast achter te laten. Fietsdiefstallen zijn immers vaak gebruiksdiefstallen. Dit wil zeggen dat de gestolen fiets achtergelaten wordt zodra de dief op zijn nieuwe bestemming is toegekomen. De politiediensten pikken deze achtergelaten fietsen op en proberen ze te herenigen met de rechtmatige eigenaar. Als de fiets gemerkt is met een uniek nummer, gaat de hereniging vlot. De anonieme fietsen worden op de website gevondenfietsen.be geplaatst waar je als eigenaar zelf op zoek kan gaan naar jouw gestolen fiets.

Fietsdieven houden geen rekening met gemeente- of provinciegrenzen. Daarom zetten alle Vlaamse provincies hun schouders mee onder dit project. Het platform gevondenfietsen.be maximaliseert de kans dat eigenaars zo snel mogelijk terug op hun eigen vertrouwde tweewieler kunnen springen! Ondertussen werken al meer dan 200 politiezones en gemeenten met de databank.

Meer weten?

www.gevondenfietsen.be

 

 

Gepubliceerd op 13/10/2021